Profiel nr. 106827

Groothandel in meubel- en bouwbeslag en kleur- en onderhoudsproducten voor hout

31/08/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Ook interessant voor

 • Noord-Nederland
 • Oost-Nederland
 • Midden-Nederland
 • West-Nederland
 • Limburg
 • Zeeland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Sinds 1978 zijn wij actief als voorraadhoudende groothandel in meubelbeslag, bouwbeslag en een complete range aan houtverzorgingsproducten. Onze klanten van het eerste uur waren voornamelijk antiekhandelaren en -restaurateurs in Nederland, Duitsland en België. In de loop der jaren hebben wij onze dienstverlening uitgebreid naar andere sectoren, zoals meubel- en keukenfabrikanten, interieurinrichters, doe-het-zelf-zaken en parketteurs. 

Onze assortimentsevolutie weerspiegelt deze verschuiving in de vraag. Van traditionele klassieke stijlen tot hedendaagse en moderne ontwerpen zoals vintage, retro en industrieel. Naast ons beslagassortiment hebben we ook een compleet aanbod in kleur- en onderhoudsproducten voor hout. Hierbij hebben we grotendeels de overstap gemaakt van oplosmiddelhoudende producten naar milieuvriendelijkere, watergedragen producten.


Activiteiten van het bedrijf

Groothandel in meubelbeslag, bouwbeslag en een compleet assortiment aan houtverzorgingsproducten. 


Onderscheidend vermogen

We hebben een assortiment dat behalve heel compleet ook op vele punten net iets meer bijzonder is dan gemiddeld. We proberen dat zo lang mogelijk vast te houden. Dat wordt in de markt regelmatig erkend met de kreet: 'Als zij het niet hebben, dan heeft niemand het'.

Wij zetten ons in voor het opbouwen van duurzame relaties en het bieden van hoogwaardige producten. Terwijl we ons aanpassen aan de veranderende behoeften van onze klanten en de markt, blijven kwaliteit en service onze constante drijfveren. Klanten kunnen bij ons terecht in de showroom, in de webshop, via de telefoon en email. Daarnaast bieden we nog de mogelijkheid dat een vertegenwoordiger de klant bezoekt. We bedienen een groot aantal klanten, die min of meer regelmatig bestellen. Deze brede basis is door de jaren heen een stabiele factor in ons bestaan gebleken. 

Dezelfde stabiliteit streven we na aan de inkoopkant. We proberen steeds net iets andere bronnen te vinden voor ons assortiment dan de algemeen bekende. Daarnaast streven we ernaar meerdere betrouwbare bronnen te vinden voor dezelfde soorten artikelen, om daarmee te voorkomen dat er een te grote afhankelijkheid ontstaat.

We hebben met enkele leveranciers mondelinge gentleman’s agreements en ook een certified-dealerschap voor een belangrijk merk van houtveredelingsproducten.

Het hart van ons bedrijf wordt gevormd door een team met meer dan 125 jaar relevante expertise. Wij streven ernaar om deskundig advies te verlenen.  Dit gecombineerd met snelle en accurate levering en een uitstekende klantenservice heeft geleid tot een zeer hoge tevredenheid bij onze bestaande klanten.


Overig

De in onze ogen ideale koper deelt onze visie en ziet het potentieel van ons bedrijf. Onze groothandel heeft met een team van 4 fte door de jaren heen consistente bedrijfsresultaten laten zien. Met het naderende afscheid van de 2 oudst gedienden ontstaat er een unieke kans om de resultaten verder te verhogen. Het afscheid van deze 2 oudst gedienden betekent nauwelijks kennisverlies. De overige 2 fte beschikken over alle kennis en kwaliteit om de dagelijkse gang van zaken probleemloos te laten doorgaan. 

De uitbreiding van onze online aanwezigheid zien we als belangrijke groeimogelijkheid. Een sterke website en een e-commercestrategie zijn van cruciaal belang om nieuwe klanten te bereiken en bestaande relaties verder uit te bouwen. Vorig jaar hebben we onze nieuwe webshop gelanceerd en daar komt al een aardige autonome omzet uit voort, zonder dat we daar noemenswaardige marketingactiviteiten aan hebben besteed.

We zijn ervan overtuigd dat met de juiste focus, visie en inzet de toekomst van ons bedrijf veelbelovend is. 


Groothandel in meubel- en bouwbeslag en kleur- en onderhoudsproducten voor hout
Regio
Noord-Brabant
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
N.o.t.k.
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.