Profiel nr. 106764

Winkel Baby- & Kindermode, cadeau & lifestyle + webshop

19/02/2024 Geplaatst

Gevestigd in

Overijssel

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Flevoland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Baby- en kindermode

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De winkel is gelegen in het hart van een groot wijkwinkelcentrum naast een druk bezochte brasserie en gebakswinkel. Na 26 jaar een begrip in stad en omstreken.

Het betreft een breed huurpand van 200m2 met 18m2 brede pui/etalages, twee aparte ingangen (links babygedeelte) (rechts kids & teens) in de brede pui, twee magazijnen en een klein keukentje met toilet. In de winkel is een gezellige speelhoek voor kinderen aanwezig met video en spelcomputer.

Het winkelcentrum heeft een belangrijke regiofunctie voor aangrenzende gemeente en beschikt over meerdere parkeergelegenheden alsmede een (gratis) overdekte parkeergarage. Verder een actieve winkeliersvereniging welke vele publiektrekkende activiteiten organiseert (promotiebudget van ruim €100.000,-)


Activiteiten van het bedrijf

De gezellige kleurrijke winkel verkoopt modieuze kinderkleding in de maten 44 t/m 176 in het midden-laag en middensegment met merken die zo weinig mogelijk in de nabije omgeving aangeboden worden. 

  • Merkenpakket baby o.a.: Noppies, Z8, Feetje, Levis, Levv, Name it, KokoNoko
  • Merkenpakket kids o.a.: Someone, Jubel, Sturdy, Z8, KokoNoko, No Way Monday, Name it, Levv
  • Merkenpakket teens o.a.: Franky & Liberty, Cars, Levv, Jack & Jones, Levis, Raizzed

Verder biedt de winkel een groot cadeau-assortiment aan welke geschikt is voor zowel baby-/kraamcadeau alsook voor oudere kids.

  • Merken o.a. : Babys Only, Done by Deer, BamBam, Happy Horse, Djeco, A Little Lovely Company, Chewies & More, Bibs, Sophie la Girafe, Wheelybug, Trybike

Onderscheidend vermogen

Naast de onderscheidende merken biedt de winkel ook een aanvullende collectie slippers, regenlaarzen, mutsen, shawls, handschoenen, tassen en sierraden aan om de collecties mooi af te stylen.

  • Merken als: Ipanema, Slipstop, Bergstein, Barts, Zebra, YLX en Heppiedi.

De winkel onderscheidt zich, naast het aantrekkelijke merkenaanbod, door de persoonlijke en deskundige benadering van de klant door het team alsook door de uitgebreide inpakservice waar de winkel bekend om staat.

De winkel heeft een uitgebreide webshop welke de voorraad vanuit het kassa-en backofficeprogramma realtime ge-update krijgt. Ruim 12.500 klanten in klantenregistratiebestand.

Dagelijks zeer actief op social media via Facebook en Instagram


Overig

De onderneming is interessant voor zowel een startende ondernemer als een ondernemer die wil uitbreiden met een extra filiaal.

Looptijd huurcontract tot 1 juli 2026. De zomercollectie 2024 is reeds ingekocht zodat de opvolger makkelijk kan instappen.


Afbeeldingen
Winkel Baby- & Kindermode, cadeau & lifestyle + webshop
Regio
Overijssel
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
N.o.t.k.