Profiel nr. 106760

Geautomatiseerde microscoop voor meervoudige diagnostiek op locatie

16/08/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Gezondheidszorg

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het bedrijf is een MedTech-start-up opgericht in het begin van 2019 en gevestigd in Pijnacker, Nederland. Het bedrijf richt zich op het bieden van een betaalbaar alternatief voor standaard microscopisch onderzoek door alle componenten van de diagnostische cyclus optimaal aan te pakken.

In 2019 werd het geselecteerd als een van de winnaars van het EIT Health Headstart Fund Belgium-Netherlands en ontving €50.000 aan financiering. Sindsdien heeft het bedrijf meer dan €700.000 opgehaald uit contracten, subsidies en verkoop van het minimum levensvatbare product van zijn apparaten


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf ontwikkelt betaalbare geautomatiseerde diagnostische microscopen met betrouwbare en snelle AI-ondersteunde detectie. De ontwikkelde geautomatiseerde microscoop is ontworpen voor snelle diagnose en detectie van malariaparasieten in bloed, tuberculose en diagnostiek van verwaarloosde tropische ziekten in landen met lage en middelgrote inkomens. Een minimaal levensvatbaar product werd in 2020 naar Gabon gebracht om te worden getest in lokale onderzoekslaboratoria, en verder ontwikkelde producten zijn ingezet voor veldtests in Nigeria.

In samenwerking met The End Fund USA, het Nigeriaanse Ministerie van Gezondheid en andere academische instellingen biedt het bedrijf momenteel analyse van ontlastings- en urinemonsters voor meer dan 10.500 schoolgaande kinderen in de staat Ekiti, Nigeria. De resultaten worden gebruikt voor ziekte-mapping in de Nigeriaanse staat en andere endemische landen.  


Onderscheidend vermogen

Het hoofdkantoor is gevestigd in Pijnacker, Zuid-Holland. Onze potentiële klanten bevinden zich in ontwikkelingslanden. Het merendeel van onze activiteiten vindt plaats in Pijnacker. Dit omvat het ontwerp, de productie en de ontwikkeling van de geautomatiseerde microscoop, het management, de verkoop en marketing.

Momenteel bestaat het team in Pijnacker uit zes leden, met drie fulltime medewerkers in dienst. Daarnaast hebben we een kantoor in Abuja, Nigeria, dat wordt verzorgd door de Medische Associatie van Medisch Laboratorium Wetenschappers van Nigeria (het orgaan dat alle laboratoria in Nigeria reguleert). Onlangs heeft ons kantoor samengewerkt met het Federale Ministerie van Gezondheid en The End Fund (USA) om een prestatie- en evaluatie-impactbeoordeling van NTD's (Schistosomiasis en LF) uit te voeren in Abuya en de staat Ogun, Nigeria


Overig

Wat het bedrijf onderscheidt, is dat het een geautomatiseerde microscoop voor meervoudige diagnostiek biedt die niet alleen snel, betrouwbaar, betaalbaar en gebruiksvriendelijk is, maar ook een veldcompatibel point-of-care assistentieapparaat dat nog niet beschikbaar is in onze doelmarkt. Dankzij de door AI gestuurde monsteranalyse kan het testresultaten bieden voor ziekten zoals malaria, tuberculose en verwaarloosde tropische ziekten (Schistosomiasis haematobium, Schistosomiasis mansoni, Lymfatische Filariasis, Aarsmaden).

Resultaten verkregen uit het veld tonen aan dat de prestaties van ons apparaat vergelijkbaar zijn met deskundige microscopie. Daarnaast heeft het bedrijf unieke ervaring in de ontwikkeling van betaalbare geautomatiseerde AI-ondersteunde optische detectiemethoden en de integratie ervan in microscopische systemen met optische componenten van de plank. We hebben een team samengesteld met meer dan 25 jaar ervaring in het ontwerp van optische systemen, kunstmatige intelligentie, software en productontwerp, zowel uit de industrie als van de Technische Universiteit Delft.


Geautomatiseerde microscoop voor meervoudige diagnostiek op locatie
Regio
Nederland
Branche
Gezondheidszorg
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
500.000 - 1.000.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.