Profiel nr. 106759

Innovatieve oplossing tegen de epidemie van digitale afleiding

16/08/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

Sofware ontwikkeling

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming helpt de epidemie van digitale afleiding te stoppen onder professionals, scholen en gezinnen. Het bedrijf is een B2B2C-software abonnement bedrijf met vroege tekenen van tractie (51% maand-op-maand omzetgroei sinds januari) en duidelijke klanttevredenheid over hoe het product werkt.

De applicatie stelt je in staat om controle te krijgen over je tijd in een wereld die altijd actief is en altijd verbonden is, waar menselijke interactie met technologie aanzienlijke schade heeft toegebracht aan het menselijk welzijn.

Door fysieke handelingen te gebruiken om de toegang tot technologie te begrenzen, krijgen mensen die ons abbonnement gebruiken een uur en 20 minuten per dag terug (35 dagen per jaar!)

De Tag is in juli 2022 gelanceerd en heeft een gepubliceerd patent in de VS. In deze korte tijd heeft het kleine team van slechts 3 personen en met een klein budget het volgende bereikt:

 • Omzetgroei van maand tot maand, jan-juli 2023: 51%
 • 13.000 Zeer betrokken Maandelijks Actieve Gebruikers
 • +900 Betalende abonnees
 • Actief in een markt met een geschat potentieel van €15 miljard

Activiteiten van het bedrijf

Dit is een B2B2C-softwareabonnementsbedrijf, met een “hardware”-enabler gebaseerd op NFC-technologie; de inkomsten tot nu toe en geraamd voor de toekomst zijn ongeveer 90-95% van de verkoop van abonnementen, maar de hardware-enabler biedt unieke go-to-market- en netwerkeffecten – tegen lage kosten en zonder de problemen waarmee hardware traditioneel wordt geconfronteerd.

Het bedrijf heeft een freemium-abonnementsmodel met de volgende prijzen:

 • € 49,99 / jaar
 • € 4,99 / maand
 • € 199,95 levenslang

Een Tag (prijs € 19,99) is beschikbaar om toe te voegen aan een digitaal abonnement of om samen met een abonnement te kopen.


Onderscheidend vermogen

We zullen in deze markt winnen om vier belangrijke redenen:

 • De meest effectieve oplossing – en gepatenteerd. 77% van de klanten bereikt hun doel om tijd te besparen met onze oplossing, vergeleken met slechts 3,5% voor ingebouwde schermtijdoplossingen (gegevens beschikbaar)
 • Netwerkeffecten en verwijzings vliegwiel. De felgele Tag waarmee de telefoon ontgrendeld kan worden vormt een natuurlijke basis voor het doorverwijzen van nieuwe klanten.
 • Unieke go-to-market. De Tag opent ook mogelijkheden voor B2B2C-samenwerkingen waar alleen software-oplossingen simpelweg geen toegang toe hebben, en stelt ons in staat om go-to-market-acties te benutten op kanalen die niet worden beïnvloed door een exponentieel toenemend CAC-scenario, zoals veel mobiele en digitale oplossingen.
 • Retentie is fenomenaal. Omdat de softwarecombinatie zo goed werkt voor mensen, is onze retentie extreem sterk: 63% op dag 30 en 60% op dag 90; we zijn de verlengingen van 1 jaar nog niet gepasseerd, maar in maand 9 gebruikt 48% van de mensen hun Tag nog steeds bijna dagelijks (een eerdere voorspeller dan churn).

Overig

We zijn een team van drie: een ontwikkelaar, een ontwerper en een go-to-market veteraan; elk is gepassioneerd over het probleem. We zijn enorm gepassioneerd over het oplossen van dit probleem: we gebruiken allemaal ons eigen product dagelijks, op verschillende manieren, en ontmoetten elkaar meer dan een jaar geleden na meer dan een jaar zoeken naar de juiste medeoprichters.


Innovatieve oplossing tegen de epidemie van digitale afleiding
Regio
Nederland
Branche
ICT-Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
0 - 250.000