Profiel nr. 106516

Strategische aandeelhouder(s) voor gezondheidszorg

20/06/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Limburg

Ook interessant voor

Heel Nederland

Algemene informatie

Branche

Gezondheidszorg

Soort bedrijf

Zorginstelling

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Nederland ondergaat de komende jaren een forse demografische aardverschuiving doordat het aantal 65 plussers in ca. 20 jaar met 2 mln. toeneemt en het aantal 80 plussers verdubbeld. Om de daardoor explosief stijgende zorgkosten onder controle te blijven houden is de toetredingsdrempel voor senioren voor verpleeghuizen fors verhoogd. De overheid promoot het zo lang mogelijk blijven thuiswonen. Echter niet iedere 65 plusser heeft een gezondheid die lang thuiswonen en thuisverzorging toelaat. Verzorging is op enig moment nodig. Ook zijn niet alle woningen geschikt voor thuiszorg. Nieuwe woonvormen worden ontwikkeld om in de behoefte van verzorging en beschermd wonen te voorzien. Kleinschalige wooncomplexen zoals Fidesta Huizen voorzien in deze behoefte.


Activiteiten van het bedrijf

Wij hebben voor de provincie Limburg een exclusieve overeenkomst om in de provincie Limburg de komende 10 jaar 15 kleinschalige zorginstellingen openen en laten exploiteren. Deze kleinschalige zorginstellingen kennen een bewezen winstgevende exploitatie formule.


Onderscheidend vermogen

Wordt uitgegaan van een gemiddelde omzet per vestiging van 650.000 Euro (oplopend tot 1 mln) dan zal per moment van invulling van de doelstelling (15 locaties) een organisatie omzet van 10 mln. Euro worden gerealiseerd met een personele bezetting van ca. 100 medewerkers (incl. franchisenemers) en dubbel zoveel verzorgde senioren. Gemiddeld zal het bedrijfsresultaat van een kleinschalige zorginstelling rond de 20% van de omzet bedragen (incl. ondernemersloon van de franchisenemer). Het verdienmodel bestaat uit het verkrijgen van een percentage van de omzet van de franchisenemer. Op dit moment zijn 5 locaties geworven en in ontwikkeling. De locaties worden gehuurd voor 15 jaar. De verwachting is dat 4 hiervan voor eind 2025 in exploitatie zijn genomen. Dit is later dan oorspronkelijk voorzien.

 


Overig

De onderneming heeft de koopsom voor aanschaf van de franchiseovereenkomst gefinancierd middels crowdfunding. De eigenaren samen met de franchisegever dragen als gevolg van de vertraging in de ontwikkeling momenteel de rentelasten. Franchisegever wenst een herfinanciering door te voeren en zoekt om die reden een strategische kapitaalkrachtige aandeelhouder. Zij zoekt 300.000 Euro werkkapitaal tegen een nader overeen te komen aandelenpakket. Het kapitaal kan zo nodig bij elkaar worden gebracht door meerdere investeerders. Onze voorkeur heeft het te werken met investeerders bekend met de gezondheidszorg. Het minimum investeringsbedrag is 100.000 Euro waarmee 10% aandelen wordt verkregen. Maximaal willen wij 50% van de aandelen aanbieden. 

Het rendement is afhankelijk van de wens van de investeerder. Geinvesteerd kan worden als aandeelhouder met gewone aandelen of met cumulatief preferente aandelen. Ook een lening is mogelijk. In beide laatste mogelijkheden bieden wij een rendement c.q. rente van 10% per jaar. In het eerste geval is het rendement afhankelijk van de waardering van de aandelen per jaar..Uitgebreid businessplan beschikbaar.

 


Strategische aandeelhouder(s) voor gezondheidszorg
Regio
Limburg
Branche
Gezondheidszorg
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
250.000 - 500.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.