15/06/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Oost-Nederland

Ook interessant voor

 • Noord-Nederland
 • Midden-Nederland
 • West-Nederland
 • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Bijna 50 jaar geleden gestart als spin-off van een installatiebedrijf. De advisering beperkte zich aanvankelijk vooral tot werktuigbouwkundige installaties en vanaf midden jaren '90 kwamen hier ook elektrotechnische installaties bij. Het pakket aan installatieadvies is inmiddels uitgegroeid tot een breed pakket: E+W, warmte koudeopslag, bronnenbeheer, volledig gebouwbeheer, meerjaren onderhoudsplannen, bouwfysica, energielabeling, etc. De onderneming kent een sterke, aanhoudende marktvraag en een goede orderintake door o.a. een ruim aantal vaste klanten.   


Activiteiten van het bedrijf

Het bureau is werkzaam voor de utiliteitsbouw, zorg, onderwijs, asset management, facilitair beheerorganisaties, woningcoöpearties en VvE's. De onderneming beschikt over een competent, technisch gefocust team van 16 medewerkers dat qua leeftijd en aantal dienstjaren gelijkmatig gespreid is. Zij hebben allen een vast dienstverband. Vraagstimulatie door groeiende aandacht voor energiebesparing/duurzaamheid, welbevinden van gebruikers van gebouwen en toename van digitale meet- en regeltechniek. Ca. 50% van de opdrachten op bestede uren en ca. 50% op fixed price.  


Onderscheidend vermogen

No-nonsense cultuur, informeel, duidelijk, harde werkers, tijd voor een praatje en ruimte voor humor. De omzet is stabiel met een groeitendens bij zowel bestaande als nieuwe klanten. In 2022 en 2023 flinke rendementsverbetering door meer advieswerk tegen hogere tarieven. De omzet over 2022 bedraagt ca. € 2.000 k met een EBITDA van ca. € 370 k.


Overig

De aandelen van de onderneming zijn in handen van 2 partijen. De transactie betreft de verkoop van 100% van de aandelen. Het bureau is gevestigd op een gunstig gesitueerde locatie in Oost-Nederland. Het bedrijfspand is in bezit van een onroerendgoed B.V. van één van de aandeelhouders. Het vastgoed maakt geen deel uit van de transactie.  De reden van verkoop is dat de managing director, tevens één van de aandeelhouders, de pensioenleeftijd nadert en zijn loopbaan wenst te beëindigen. De propositie is zeer geschikt voor een strategische partij of een MBI-kandidaat die afkomstig is uit de branche.  


Installatie adviesbureau
Regio
Oost-Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.