Profiel nr. 106442

Ontwikkelaar/ Leverancier van kantoormeubilair

31/08/2023 Geplaatst

Gevestigd in

West-Nederland

Ook interessant voor

Midden-Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Handelsonderneming

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 250.000 - € 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming in zijn huidige vorm vindt zijn oorsprong in 2015 en is uitgebouwd tot een gevestigde naam als leverancier van kwaliteitskantoormeubilair. De onderneming ontwikkelt en levert hoogwaardig kantoormeubilair aan kantoor- en projectinrichting organisaties.

De onderneming onderscheidt zich vooral op prijs, kwaliteit en optimale service, waarbij flexibiliteit en meedenken in de wensen en behoeften van de klant centraal staan. Daarnaast kenmerkt de onderneming zich door haar innovatieve en creatieve vermogen.

De eigenaar is van mening dat er een grote potentie is voor verdere groei van de onderneming. Door het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd is het tijd om de onderneming over te dragen.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming betreft een ontwikkelaar en leverancier van hoogwaardig kantoormeubilair. Ze levert haar producten aan kantoor- en projectinrichtingorganisaties met bedrijven, overheden, winkelbedrijven, instellingen en multinationals als eindklant. De klantenportefeuille is zeer goed gespreid. De productie van het door de onderneming ontwikkelde kantoormeubilair vindt plaats bij externe en trouwe leveranciers die gevestigd zijn in Oost-Europa.


Onderscheidend vermogen

De onderneming onderscheidt zich voornamelijk op prijs, kwaliteit en optimale service, waarbij flexibiliteit en meedenken in de wensen van de klant centraal staan.

Het team bestaat uit 6 vaste medewerkers (exclusief de DGA). De montage bij eindklanten wordt verricht door montagebedrijven. In de afgelopen vijf jaar heeft de onderneming jaarlijks een stabiele omzet van tussen de  € 3,5 mln. en € 5,0 mln gerealiseerd.


Overig

Een frisse wind met focus op een heldere bedrijfsstructuur, actieve verkoop alsmede operationele optimalisaties kan direct tot een omzetstijging en verbetering van de winstgevendheid leiden. De onderneming laat zich kenschetsen als een mooie stabiele organisatie waar nog veel ongerealiseerde potentie in zit. De eigenaar is bereid om na de verkoop aan de onderneming verbonden te blijven. Zijn kracht ligt aan de creatieve kant, het ontwikkelen van meubilair.

Deze onderneming is interessant voor commerciele ondernemers, die creatief en contactueel vaardig zijn. Door flexibel te zijn en continu mee te denken met de klant, kan de omzet jaarlijks blijven groeien. 

Ook andere bedrijven, die zich bezig houden met het ontwikkelen en leveren van kantoormeubilair, zijn interessant..


Ontwikkelaar/ Leverancier van kantoormeubilair
Regio
West-Nederland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
2.500.000 - 5.000.000
Overname
N.o.t.k.

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.