Profiel nr. 106412

Revolutionaire medische technologie voor kankerdiagnostiek

02/06/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Ook interessant voor

Heel Nederland

Algemene informatie

Branche

Gezondheidszorg

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Medische 'visdraad' die de kankerdiagnostiek sterk verbetert door geconcentreerde monsters te leveren. Een unieke oplossing in een enorme upstream markt van diagnostiek.

Wij zijn een startup voor medische apparatuur die de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van kankerdiagnostiek radicaal verbetert door een sterk geconcentreerd bloedmonster te leveren. Iedereen op het gebied van kanker probeert bloedmonsters te gebruiken voor de diagnose van patiënten in plaats van biopsies, omdat bloedmonsters veel veiliger en minder pijnlijk zijn. Maar tot nu toe zijn biopsies nog steeds de norm omdat er heel weinig of helemaal geen kankermateriaal in het bloed zit. Miljardenbedrijven geven daarom enorme bedragen uit aan O&O om naalden in hooibergen te vinden, terwijl er in de meeste hooibergen gewoon geen naalden zitten.


Activiteiten van het bedrijf

Wij ontwikkelen een nieuwe technologie die medische 'visdraadjes' gebruikt om een grote hoeveelheid kanker-DNA en kankercellen in de bloedbaan te verzamelen. De monsters die wij met onze medische draad leveren, vergroten de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van bestaande diagnostische tests zonder de workflow ervan te veranderen.

Diagnostische tests die momenteel nauwelijks werken, bijvoorbeeld alleen bij kanker in een gevorderd stadium, kunnen dan betrouwbaar worden gebruikt, zelfs bij kanker in een vroeg stadium of bij screening, door gebruik te maken van ons meer geconcentreerde monster. Onze eigen technologie is uniek in het innoveren van de zwakste schakel in de kankerdiagnostiek: de bemonsteringsprocedure.

Wij hebben het eerste product op dieren getest en de veiligheid ervan bewezen en aangetoond dat het werkt. We richten ons nu op de voorbereiding van de eerste studies op mensen, terwijl we al relaties opbouwen met strategische bedrijven om toe te werken naar een volledige overname van het bedrijf. 

Het doel van onze Nederlandse 10-koppige startup is om een krachtig nieuw wapen in de strijd tegen kanker te leveren: een nieuwe bemonsteringsstandaard in de oncologie die ervoor zorgt dat we elke beweging van kanker kunnen volgen!


Onderscheidend vermogen

Wij beschikken over verschillende gepatenteerde technologieën die een efficiënte werking van onze producten mogelijk maken. Als voorloper op het gebied van regelgeving hebben wij ook de mogelijkheid om de regeldruk voor potentiële toekomstige concurrenten te beheersen, waardoor de kosten voor would-be concurrenten worden verhoogd. Maar het belangrijkste is dat wij gewoonweg uniek zijn.

Bijna alle kankerdiagnostische bedrijven richten zich op het verbeteren van de eigenlijke diagnostische test of het ontwikkelen van geavanceerde algoritmen die het resultaat analyseren. Maar je kunt geen moleculen of cellen vinden die niet in een monster zitten, en je kunt geen patronen vinden in alleen maar ruis. Ook al zijn krachtige diagnostische tests en algoritmen waardevolle schakels in de keten, ze werken alleen op hoogwaardige en geconcentreerde monsters. En wij zijn de enigen die zich richten op het verkrijgen daarvan.


Overig

Medische hulpmiddelen mogen niet worden verkocht vóór goedkeuring door de regelgevende instanties (FDA in de VS, CE-markering in de EU). Verreweg de meeste bedrijven worden tijdens of vlak na goedkeuring door de regelgevende instanties overgenomen door grote gevestigde bedrijven, zonder ooit inkomsten te maken.

Ervaring oprichter(s):

Snel overzicht:

Oprichters met ervaring in moleculaire biologie, ruimtevaarttechniek en micro-techniek.
Team met regulatory affairs manager en quality assurance officer bestaande investeerder met ervaring in de (aanpalende) industrie.
Benodigd kapitaal: €1.500.000,-

Toegezegde financiering: €600.000,-.

Minimale ticketgrootte: €300.000,-

Investeringsbehoefte:

50% voor salarissen 6x R&D FTE 1x RA manager 1x QA officer 2x oprichters;
20% overhead facilitaire kosten apparatuur/verbruiksgoederen;
15% externe octrooigemachtigden fabrikanten regelgeving adviseurs;
15% overig;


Revolutionaire medische technologie voor kankerdiagnostiek
Regio
Zuid-Holland
Branche
Gezondheidszorg
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
250.000 - 2.500.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.