Profiel nr. 106370

Gevestigd Educatief Media- en Communicatiebureau

31/05/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Ook interessant voor

Heel Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Zakelijke dienstverlening

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Wij bieden een goed gevestigd en gerespecteerd media- en communicatiebureau aan dat gespecialiseerd is in het versterken van educatieve projecten door middel van beeldmateriaal, beeldredactie, videocontent en vormgeving en daarnaast pakkende campagnes opzet voor het MKB en de overheid.

Het bedrijf is gestart als eenmanszaak in 2010 en in 2016 omgezet naar een BV.

Het bedrijft een mooie ruime opdrachtenportfolio met terugkerende klanten en voldoende groeimogelijkheden.

De werknemers werken grotendeels remote, het bedrijf heeft daarnaast altijd veel waarde gehecht aan een gezonde werk-/privébalans voor de werknemers. Er is een kantoorruimte, maar de huur hiervan is flexibel. 


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf heeft een specialisme in het vervaardigen en vergaren van beeldende content voor educatief materiaal. Hierin heeft het bedrijf een bekende en gerenommeerde naam opgebouwd. Denk hierbij aan het vervaardigen en zorgen voor fotografie, illustraties, animaties, video en leereenheden. Het regelen van gebruiksrechten waaronder auteursrechten en modelrechten. Tot de vaste klanten behoren de grootste Nederlandse en Belgische Educatieve uitgeverijen. Dit is goed voor 80% van de omzet. 

Daarnaast biedt het bedrijf als reclame- en communicatiebureau werkzaamheden aan diverse MKB klanten en overheden aan. Denk hierbij aan grafisch vormgeven, websites vervaardigen inclusief de hosting, drukwerk inkopen en het vervaardigen van allerlei huisstijl materiaal en het opzetten van reclame en communicatie campagnes. Dit is goed voor 20% van de omzet.


Onderscheidend vermogen

De focus op de groeiende educatieve markt met de digitalisering van het lesmateriaal en de daarbij horende ongekende mogelijkheden om content te verbeelden. De kennis over de auteursrechten en hoe dit zich verhoud tot de nieuwe mogelijkheden en technieken zoals AI. Een van de andere specialisme is het opslaan van media in beeldbanken en CMS-systemen. Door de opgebouwde kennis en ervaring heeft het bedrijf een gerenommeerde naam opgebouwd als het gaat om het verwerven en zoeken naar het juiste beeldmateriaal, fotografen en illustratoren.


Overig

We zoeken naar een partij die affiniteit heeft met onze werkzaamheden en waarbij onze bedrijfscultuur goed past. 


Gevestigd Educatief Media- en Communicatiebureau
Regio
Noord-Brabant
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
250.000 - 500.000