Profiel nr. 106339

Agile maritieme vliegtuigen met gepatenteerde technologie

16/05/2023 Geplaatst

Gevestigd in

West-Nederland

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • Midden-Nederland
  • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Transport

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Deze startup ontwikkelt de toekomst van maritiem transport! Hun vliegtuigen zijn de meest efficiënte elektrische vliegende voertuigen tegen de laagste kosten per mijl in de maritieme wereld. Het gepatenteerde ontwerp maakt gebruik van VTOL- en grondeffecttechnologieën om de snelheid, het bereik en de operationele flexibiliteit te maximaliseren en tegelijkertijd de operationele emissies van offshore vracht met 60% tot 99% te verminderen.

Het gepassioneerde kernteam (met diverse technisch-wetenschappelijke achtergronden) werkt sinds 2010 aan de grondeffecttechnologie en sinds 2008 aan autonome luchtsystemen. Met een sterk netwerk in de maritieme en onbemande systeemindustrieën brengen we operationeel inzicht samen met grensverleggende technologie om een revolutie teweeg te brengen in de maritieme logistiek voor een meer kosteneffectieve, snellere en schonere toekomst. Het bedrijf streeft ernaar deze technologie uit te breiden naar diverse maritieme gebieden met een breed scala aan specifiek ontworpen WIG-voertuigen.

De oprichters hebben geïnvesteerd voor de kosten van het patent, de productie van 2 prototypes op schaal en een 2/3 ironbird testvoertuig.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf leaset hun producten met training, onderhoud en data als onderdeel van de leasekosten.


Onderscheidend vermogen
  • Sneller te certificeren en opschalen: voertuigen met grondeffect zijn er al en gecertificeerd binnen IMO. 10x goedkoper om te certificeren en op te schalen in vergelijking met andere technologie.
  • Efficiënt en beste bereik in zijn klasse: Ground-effect maakt Speeders tot 40% efficiënter in aerodynamica, waardoor het beste bereik in zijn klasse mogelijk wordt. VTOL & Amphibious: Speeders kunnen opstijgen/landen vanaf marineplatforms, zeeoppervlak, helikopterplatforms en vlakke oppervlakken in havengebieden.
  • Lage emissies/lage levenscycluskosten: hybride elektrische voortstuwing zorgt voor lagere emissies in vergelijking met oppervlaktevaartuigen of helikopters. Elektrische aandrijving en onbemande werking zorgen voor lagere kosten voor onderhoud en bediening.
  • Haalbaar: Speeders bieden een flexibele, betaalbare, duurzame en betrouwbare oplossing die de voordelen van helikopters en zeeschepen combineert.
  • Flexibel: Mogelijkheid om uit het grondeffect te vliegen en VTOL-mogelijkheden maken operaties op ruwe zee mogelijk. De mogelijkheid om boven water te landen maakt het mogelijk om langer te wachten op inspectie-/surveillancemissies. De laadruimte kan worden aangepast voor inspectie- of vrachtmissies.

Overig

Investeringsbehoefte:

100% van de investering is nodig om het prototype te produceren en klanten te laten zien hoe ze pre-orders in het bedrijf kunnen krijgen.

We spreken met 5 potentiële klanten en plannen de demo's in na de eerste tests van het prototype.

Kapitaal vereist:

€ 890.000,-

Reeds toegezegde financiering:

€ 140.000,-

Minimale ticketgrootte:

€ 100.000,-

Maandelijkse omzet:

€0,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€600.000,-

Omzet (prognose) maanden 13 – 24:

€ 1.500.000,-

Maandelijkse kosten:

€ 15.000,-


Agile maritieme vliegtuigen met gepatenteerde technologie
Regio
West-Nederland
Branche
Transport
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
100.000 - 1.000.000