Profiel nr. 106334

Tour Operator (inbound reizen naar Nederland)

15/03/2024 Geplaatst

Gevestigd in

Locatie anoniem

Ook interessant voor

Heel Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Reisbureau

Rechtsvorm

Buitenlandse rechtsvorm

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 250.000 - € 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Opgericht in 1979 als een Nederlands bedrijf (vennootschap onder firma), traden de huidige eigenaren/directeuren respectievelijk toe als partners (vennoten) in 1989 en 1995. Sinds 2010 is het bedrijf geregistreerd in het buitenland, waar de huidige eigenaren het grootste deel van het jaar verblijven.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf ontwikkelt en organiseert programma's rond specifieke thema's (Special Interest Tours) en ook voor de steeds groter wordende riviercruisemarkt in zowel Nederland als België. De klanten bestaan uit touroperators, reisagenten, riviercruisemaatschappijen, bedrijven en non-profitorganisaties (bijv. musea, universiteiten) gevestigd in de Verenigde Staten en Europese landen. Het bedrijf verkoopt niet aan individuen, maar voornamelijk aan bedrijven en organisaties die hulp nodig hebben bij het leveren van deze soorten diensten.


Onderscheidend vermogen

Sinds 1995, toen de huidige eigenaren/directeuren in het bedrijf gingen werken, is het doel geweest om de productie en inkomsten te verhogen zonder de verplichtingen met toekomstige verbintenissen (zoals het aannemen van personeel, het kopen van kantoorruimte, etc.) te verhogen. In plaats daarvan zijn er voortdurend investeringen gedaan, gericht op verbeterde operationele systemen. Dit heeft als bewezen voordeel dat het bedrijf snel kan inspelen op veranderende omstandigheden in de toeristenwereld. Op zijn beurt heeft dit geleid tot een stabiel en gerenommeerd bedrijf.

Omdat de directeuren gezamenlijk 60 jaar in het bedrijf hebben gewerkt, is er een uitgebreide knowhow opgebouwd die verschillende gebieden bestrijkt: van producten en netwerk van contacten tot productieprocessen.


Overig

Reden voor verkoop:
Het bedrijf heeft sinds 1995 een gestage groei doorgemaakt met twee personen aan het roer. Om te kunnen blijven voldoen aan de groeiende vraag, zal het bedrijf zijn huidige operationele structuur moeten veranderen (bijvoorbeeld door personeel in dienst te nemen). De huidige eigenaren bereiken de leeftijd waarop ze gaan nadenken over het overdragen van het bedrijf en voelen dat nu het juiste moment is om te verkopen.

Reden om te kopen:
Voor iemand die de producten van het bedrijf wil blijven leveren en geïnteresseerd is in het voortzetten van het huidige productieniveau en de groei ervan, is dit het juiste moment om te kopen. De koper, die zowel in Nederland als in het buitenland gevestigd kan zijn, krijgt alle professionele ondersteuning van de huidige eigenaren om de bedrijfsoverdracht goed te laten verlopen.


Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.

Tour Operator (inbound reizen naar Nederland)
Regio
Locatie anoniem
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.