Profiel nr. 106233

Zelfstandig bedrijf in zonweringtechniek (het Gooi)

12/04/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Midden-Nederland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Installatiebedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Als gevolg van een ongeval en het langdurige revalidatietraject wat nog komen gaat, heeft de huidige eigenaar van deze onderneming besloten om ruimte te geven aan zijn herstel en aan andere activiteiten. Daarbij heeft hij besloten om na 15 jaar weer terug te keren naar zijn oude vak, namelijk dat van administrateur. Wel kijkt hij terug op 15 mooie jaren en is het zijn wens om de onderneming aan een opvolger over te dragen, zodat er continuïteit is voor zowel personeel als voor de opdrachtgevers en klanten.

Het bedrijf is gespecialiseerd in het leveren, plaatsen, onderhouden en repareren van zonwering (binnen en buiten), garagedeuren en overkappingen. Voorbeelden van zonweringen zijn knikarmschermen, uitvalschermen, screens, rolluiken, gordijnen en jaloezieën, horren en doeken. Het advies aan particulieren en zakelijke klanten doet men zelf en de plaatsing en het onderhoud wordt voor een deel door het eigen personeel uitgevoerd en voor een deel door uitzendkrachten en ingeleende ZZP’ers. De verhouding particulieren en zakelijke opdrachtgevers is momenteel 58 – 42%.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming bestaat al sinds 1899 en is altijd in dezelfde plaats gevestigd geweest. De huidige eigenaar heeft het begin deze eeuw van zijn vader overgenomen en de activiteiten verder uitgebouwd tot wat het nu is; een stabiel bedrijf, met betrouwbare leveranciers en een diversiteit aan particuliere en zakelijke klanten, gevestigd aan de rand van een bedrijventerrein, op een goede zichtlocatie langs een doorgaande route in Hilversum. Op het bedrijventerrein zijn meerdere showrooms te vinden voor meubels.

Naast de ondernemer heeft het bedrijf 9 medewerkers in loondienst en voor specifieke montageklussen wordt gebruik gemaakt van een uitgebreide en vaste groep van uitzendkrachten en ZZP’ers. Hiermee is het bedrijf flexibel genoeg en kan tijdens het in eventuele mindere perioden op personeelsinzet besparen. De omzet is evenwel constant te noemen en ligt zo rond de € 2 miljoen op jaarbasis, met een gezond en constant rendement.


Overig

De bedrijfslocatie, met showrooms en werkruimten wordt gehuurd. De huidige eigenaar en de verhuurder proberen enige flexibiliteit te creëren voor het geval de koper de bedrijfsactiviteiten wenst te verplaatsen. Voortzetting van de onderneming op de huidige plek is dan geen voorwaarde.

Het aanbod betreft de overname van 100% van de aandelen van de vennootschap. De onderneming is schuldenvrij en is erop ingericht om zo over genomen te kunnen worden.

Belangstelling? Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst wordt meer informatie beschikbaar gesteld in de vorm van een informatiememorandum.


Zelfstandig bedrijf in zonweringtechniek (het Gooi)
Regio
Midden-Nederland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.