Profiel nr. 106233

Zelfstandig bedrijf in zonweringtechniek (het Gooi)

12/04/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Midden-Nederland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Installatiebedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Als gevolg van een ongeval en het langdurige revalidatietraject wat nog komen gaat, heeft de huidige eigenaar van deze onderneming besloten om ruimte te geven aan zijn herstel en aan andere activiteiten. Daarbij heeft hij besloten om na 15 jaar weer terug te keren naar zijn oude vak, namelijk dat van administrateur. Wel kijkt hij terug op 15 mooie jaren en is het zijn wens om de onderneming aan een opvolger over te dragen, zodat er continuïteit is voor zowel personeel als voor de opdrachtgevers en klanten.

Het bedrijf is gespecialiseerd in het leveren, plaatsen, onderhouden en repareren van zonwering (binnen en buiten), garagedeuren en overkappingen. Voorbeelden van zonweringen zijn knikarmschermen, uitvalschermen, screens, rolluiken, gordijnen en jaloezieën, horren en doeken. Het advies aan particulieren en zakelijke klanten doet men zelf en de plaatsing en het onderhoud wordt voor een deel door het eigen personeel uitgevoerd en voor een deel door uitzendkrachten en ingeleende ZZP’ers. De verhouding particulieren en zakelijke opdrachtgevers is momenteel 58 – 42%.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming bestaat al sinds 1899 en is altijd in dezelfde plaats gevestigd geweest. De huidige eigenaar heeft het begin deze eeuw van zijn vader overgenomen en de activiteiten verder uitgebouwd tot wat het nu is; een stabiel bedrijf, met betrouwbare leveranciers en een diversiteit aan particuliere en zakelijke klanten, gevestigd aan de rand van een bedrijventerrein, op een goede zichtlocatie langs een doorgaande route in Hilversum. Op het bedrijventerrein zijn meerdere showrooms te vinden voor meubels.

Naast de ondernemer heeft het bedrijf 9 medewerkers in loondienst en voor specifieke montageklussen wordt gebruik gemaakt van een uitgebreide en vaste groep van uitzendkrachten en ZZP’ers. Hiermee is het bedrijf flexibel genoeg en kan tijdens het in eventuele mindere perioden op personeelsinzet besparen. De omzet is evenwel constant te noemen en ligt zo rond de € 2 miljoen op jaarbasis, met een gezond en constant rendement.


Overig

De bedrijfslocatie, met showrooms en werkruimten wordt gehuurd. De huidige eigenaar en de verhuurder proberen enige flexibiliteit te creëren voor het geval de koper de bedrijfsactiviteiten wenst te verplaatsen. Voortzetting van de onderneming op de huidige plek is dan geen voorwaarde.

Het aanbod betreft de overname van 100% van de aandelen van de vennootschap. De onderneming is schuldenvrij en is erop ingericht om zo over genomen te kunnen worden.

Belangstelling? Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst wordt meer informatie beschikbaar gesteld in de vorm van een informatiememorandum.


Zelfstandig bedrijf in zonweringtechniek (het Gooi)
Regio
Midden-Nederland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.