18/09/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming kent een lange en rijke historie van bijna 50 jaar en is gedurende deze periode uitgegroeid tot een bedrijf met een goede en gevestigde naam in Nederland en daarbuiten. De activiteiten worden uitgevoerd vanuit een representatief bedrijfspand met een goede ontsluiting op een snelweg.  


Activiteiten van het bedrijf

De huidige activiteiten van de onderneming kunnen samengevat worden als het in- en verkopen van huiden, vachten en leer als grondstof voor de verwerkende industrie (schoenen, kleding, etc.). Daarnaast handelt de onderneming in meubels afgewerkt met leer of vacht (poefen, fauteuils, bar-krukken, etc.) en decoratieve producten en accessoires (riemen, tassen, etc.). 

De inkoop vindt voornamelijk plaats in diverse Zuid-Amerikaanse en West-Europese landen terwijl de afnemers van de onderneming zich hoofdzakelijk bevinden in diverse landen in Europa (w.o. Nederland, Duitsland, België en Frankrijk).


Onderscheidend vermogen

Het looien van de vachten gebeurt geheel volgens de milieu richtlijnen opgesteld door de EU. Op deze manier worden ze bewerkt volgens de meest milieuvriendelijke looimethodes. Het leer is afkomstig uit West-Europese looierijen en is hoofdzakelijk plantaardig gelooid. 

Teneinde flexibel en snel te kunnen leveren aan de afnemers worden er in eigen magazijn grote voorraden aangehouden van de diverse artikelen. 

De huidige DGA heeft nagenoeg geen betrokkenheid bij de dagelijkse gang van zaken binnen de onderneming. De dagelijkse leiding is in handen van één van de werknemers; de onderneming is dan ook feitelijk min of meer onafhankelijk gemaakt van de DGA.


Overig

Gelet op de leeftijd van de DGA, diens activiteiten op andere terreinen en het feit dat er intern (noch binnen de familie noch bij de werknemers) geen opvolging voorhanden is, in combinatie met het streven de continuïteit van de onderneming te waarborgen, heeft de leiding besloten de onderneming aan een derde ter verkoop aan te bieden.


Groothandel leer, huiden en vachten
Regio
Zuid-Nederland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.