Profiel nr. 106093

Goed renderende groothandel in verse groenten en fruit

11/09/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Groothandel food

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het betreft de voorgenomen aandelenoverdracht van een onderneming actief op het gebied van de groothandel in verse groenten en fruit.

De onderneming is thans op een punt aanbeland waarbij keuzes gemaakt dienen te worden omtrent de te volgen groeistrategie. Mede door gezondheidsproblemen wenst de huidige ondernemer deze keuze over te laten aan de overnemende partij. Deze dient gestalte te geven aan het verdere ontwikkelingspotentieel van de onderneming. Opvolging wordt gezocht in de vorm van een strategische- dan wel een MBI-kandidaat met voldoende kennis en affiniteit met de branche en de markt.

 


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming is al meerdere decennia actief en is een begrip in de regio. De onderneming heeft zich ontwikkeld van lokale groentewinkel tot een volwaardige,  regionaal opererende groothandel in dagverse, versneden en onversneden AGF-producten. De klantenkring bestaat voornamelijk uit grotere en kleinere horecaondernemingen, bedrijven, grootverbruikers en bedrijfsinstellingen.

Dagelijks wordt de levering van een royaal aanbod aan verse groenten en fruit bij ruim 200 klanten verzorgd. Daarbij produceert de onderneming dankzij haar professionele snijkeukens een breed scala aan groentemixen, salades en op maat gesneden panklare producten.

Het klantenbestand bestaat voor nagenoeg 100% uit zakelijke klanten, waarbij ±  95% van de zakelijke klanten actief is de horeca-sector. De resterende 5% wordt geleverd aan klanten actief in de overige sectoren.

Het gemêleerde klantenbestand is gelegen in een straal van ± 20 km. rond de vestigingsplaats van de onderneming.


Overig

De onderneming wordt gevoerd in de vorm van B.V. Het compact en goed op elkaar ingespeelde personeelsteam bestaat uit de eigenaar, een bedrijfsleider, een chef keuken en 14-tal medewerkers.  

De onderneming is gevestigd in een representatief, goed geoutilleerd en gunstig gesitueerd bedrijfspand, bestaande uit diverse snijkeukens, koelcellen, expeditie- en opslagruimte en kantoorgedeelte. Het pand is eigendom van de holding. Verkoop van het pand maakt geen onderdeel uit van de transactie. Het pand kan enkel gehuurd worden.

 


Goed renderende groothandel in verse groenten en fruit
Regio
Zuid-Nederland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
2.500.000 - 5.000.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000