Profiel nr. 106056

Merkactivatie op festivals en beurzen: MBI of strategisch

04/09/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Media en entertainment

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Eén ondernemer (0,4 fte) en een netwerk van zzp'ers, wil graag zijn creatieve rol in het bedrijf voortzetten, maar zoekt een nieuwe eigenaar die de vele kansen verzilvert die nu blijven liggen. Door een sterke flexibele schil is er voldoende ruimte voor groei.  

De klantenkring bestaat uit bekende nationale en internationale merken die de Europese markt willen bereiken door merkactivatie op festivals en beurzen.


Activiteiten van het bedrijf
  • Het bedrijf bedenkt concepten voor festivals en houdt deze grotendeels in eigendom. Jaarlijks worden de concepten bijgesteld voor de organisator en zet dit bedrijf een projectleider in om de routing en look and feel te waarborgen. 
  • Op een dergelijk festival of evenement zijn sponsoren actief die hun product of dienst onder de aandacht willen brengen (merkactivatie). Dit bedrijf bedenkt daarvoor de campagne.
  • Derde activiteit is het ontwerpen van stands op beurzen. Er is geen personeel of pand dus alle inkoop is bij zzp'ers en kleine bureaus. 

In de afgelopen jaren is een zeer uitgebreide database met intellectueel eigendom vastgelegd in een digitale kluis. Een middelgroot festival in het zuiden van Nederland neemt jaarlijks het volledige concept af bij deze klant en een bekend food-merk heeft dit bedrijf als vaste leverancier voor nieuwe introducties onder het festivalpubliek. De naamsbekendheid binnen de evenementenbranche is hoog. Omzet in huidige afgeslankte vorm circa € 500k, ebitda circa € 140k.


Onderscheidend vermogen

De concepten van dit bedrijf zijn prikkelend en haalbaar. Die combinatie wekt veel enthousiasme op bij opdrachtgevers én leveranciers van het eindproduct.


Overig

Een strategische koper in de evenementenbranche, die begrijpt dat de huidige DGA enige creatieve vrijheid nodig heeft, kan de omzet zonder enig probleem verveelvoudigen in twee jaar tijd. Een goede klik met de DGA is essentieel en opent de weg naar gezamenlijk succes.

De DGA wil 100% verkopen in een activatransactie of een aandelentransactie. Hij is nog vrij jong en wil graag aanblijven voor het ontwikkelen van concepten in opdracht.


Afbeeldingen
Merkactivatie op festivals en beurzen: MBI of strategisch
Regio
Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
250.000 - 500.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.