Profiel nr. 106056

Merkactivatie op festivals en beurzen: MBI of strategisch

03/03/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Media en entertainment

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Als adviseurs in de bedrijfsoverdracht komen we zelden een propositie als deze tegen. Eén ondernemer (0,2 fte) realiseert zonder personeel een omzet van € 500k met een ebitda van ruim 25%. Hij wil graag zijn creatieve rol in het bedrijf voortzetten, maar zoekt een nieuwe eigenaar die de vele kansen verzilvert die nu blijven liggen. Door een sterke flexibele schil is er voldoende ruimte voor groei.  

De klantenkring bestaat uit bekende nationale en internationale merken die de Europese markt willen bereiken door merkactivatie op festivals en beurzen.


Activiteiten van het bedrijf
 • Het bedrijf bedenkt concepten voor festivals en houdt deze grotendeels in eigendom. Jaarlijks worden de concepten bijgesteld voor de organisator en zet dit bedrijf een projectleider in om de routing en look and feel te waarborgen. 
 • Op een dergelijk festival of evenement zijn sponsoren actief die hun product of dienst onder de aandacht willen brengen (merkactivatie). Dit bedrijf bedenkt daarvoor de campagne.
 • Derde activiteit is het ontwerpen van stands op beurzen. Er is geen personeel of pand dus alle inkoop is bij zzp'ers en kleine bureaus. 

In de afgelopen jaren is een zeer uitgebreide database met intellectueel eigendom vastgelegd in een digitale kluis. Een middelgroot festival in het zuiden van Nederland neemt jaarlijks het volledige concept af bij deze klant en een bekend food-merk heeft dit bedrijf als vaste leverancier voor nieuwe introducties onder het festivalpubliek. De naamsbekendheid binnen de evenementenbranche is hoog. Omzet in huidige afgeslankte vorm circa € 500k, ebitda circa € 140k.


Onderscheidend vermogen

De concepten van dit bedrijf zijn prikkelend en haalbaar. Die combinatie wekt veel enthousiasme op bij opdrachtgevers én leveranciers van het eindproduct.


Overig

Een strategische koper in de evenementenbranche, die begrijpt dat de huidige DGA enige creatieve vrijheid nodig heeft, kan de omzet zonder enig probleem vervijfvoudigen in twee jaar tijd. 

Een MBI kandidaat kan direct inkomen onttrekken na de overname. Een goede klik met de DGA is essentieel en opent de weg naar gezamenlijk succes.

De DGA wil 100% verkopen in een activatransactie of een aandelentransactie. Hij is nog vrij jong en wil graag aanblijven voor het ontwikkelen van concepten in opdracht.


Merkactivatie op festivals en beurzen: MBI of strategisch
Regio
Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
250.000 - 500.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.