Profiel nr. 106038

Textielverzorgingsbedrijf / Wasserij met zelf-service wasserette, 2 vestigingen

07/03/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Utrecht

Ook interessant voor

  • Flevoland
  • Noord-Holland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

In de verkoop gaan twee vestigingen van een textielverzorgingsbedrijf / wasserij met zelf-service wasserette.

De wasserij is in 1960 opgezet in Utrecht. Wegens succes uitgebreid naar Hilversum en Amersfoort in 1990 en 2004. De vestigingen Utrecht en Amersfoort worden samen verkocht. De kleinste wasserette in Hilversum moet in 2024 stoppen, omdat de gemeente Hilversum de wijk gaat slopen en vernieuwen. Daarom blijft het filiaal in Hilversum in eigen beheer totdat het huurcontract verloopt en de zaak zal sluiten.

Utrecht en Amersfoort zijn met elkaar verbonden. Ieder filiaal heeft een specialisatie en bijbehorende machines. Een gedeelte van het werk uit Utrecht wordt in Amersfoort afgewerkt en vice versa. 4 of 5 dagen per week is er transport heen- en weer.


Activiteiten van het bedrijf

In zowel Utrecht als Amersfoort staat een zelf-service wasserette die 7 dagen per week open is. Mensen kunnen zelfstandig de was komen doen of van maandag tot en met vrijdag de was afgeven om te laten doen. Doordeweeks is het wasserij gedeelte open waar we zowel particuliere als zakelijke klanten kunnen verwerken. Voor de zakelijke klanten is er ook een haal- en brengservice. Door een wasserij en wasserette te combineren kunnen we een breed pakket van behandelingen aanbieden. Ook stoomgoed kunnen we verzorgen door de samenwerking met een ander bedrijf. Zij doen ons stoomgoed en wij doen hun wasgoed.

In Utrecht zijn er 2 personen werkzaam en in Amersfoort 4. In totaal is dat ongeveer 4 FTE. Daarnaast zal de nieuwe eigenaar ook fulltime aan het werk zijn, zoals het op dit moment geregeld is zal dat voornamelijk in Utrecht zijn.

Beide panden worden gehuurd waar een contract voor aanwezig is. Op dit moment hebben we ook een samenwerking met een leverancier.


Onderscheidend vermogen

Door onze goede naam, lange tijd in het vak, gunstige locaties en prima mond-op-mondreclame hebben wij altijd voldoende werk gehad. Zowel particuliere als zakelijke klanten weten ons te vinden zonder dat we daarvoor reclame hoeven te maken. Aan actieve werving hebben we daarom nooit veel gedaan, maar er is nog capaciteit om nieuwe klanten binnen te halen. Het aantal FTE zal dan ook wat omhoog moeten en dat was de bottleneck van afgelopen jaar.

De omzet en het rendement van 2022 pakte nog beter uit dan eerder gedacht en zeker met nieuwe inzet is een stijgende lijn te verwachten.


Overig

Na de verkoop zal de nieuwe eigenaar in een periode van 6 tot 12 maanden ingewerkt worden. Na uiterlijk 12 maanden stopt de oude eigenaar. De nieuwe eigenaar kan daarna nog 12 maanden rekenen op ondersteuning/advies waar nodig, zolang er rekening gehouden wordt beperkte beschikbaarheid wegens andere activiteiten.

Er zijn geen speciale vaardigheden vereist, wel is het belangrijk dat de koper zelf werkzaam zal zijn binnen het bedrijf. Een goede overdracht van het bedrijf kan alleen door de handen uit de mouwen te steken. Een rijbewijs is handig om zelf transport en klantbezoeken te kunnen doen.

Het bedrijf zal interessant zijn voor iemand die de voorkeur geeft aan werken met de handen in plaats van een computer. Je hebt eer van je werk en dat merk je als je de klanten ook zelf spreekt. Met een beetje inzicht is het mogelijk om een goed lopend bedrijf nog succesvoller te maken.


Textielverzorgingsbedrijf / Wasserij met zelf-service wasserette, 2 vestigingen
Regio
Utrecht
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
N.o.t.k.