15/02/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Limburg

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Autobedrijf, garage, materialen

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

MBI kandidaat


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De vennootschap houdt zich thans bezig met handel in nieuwe en gebruikte automobielen. Daarnaast exploiteert men een werkplaats. De onderneming is gevestigd in een middelgrote plaats in Midden-Limburg.

De activiteiten worden momenteel uitgevoerd vanuit een vennootschap. Deze vennootschap biedt de werkplaatsactiviteiten ter overname aan. De bijbehorende activa zoals het pand en de bedrijfsinventaris worden te huur aangeboden. Er is sprake van een kleine voorraad die in overleg kan worden overgenomen. Er zijn twee fulltime monteurs werkzaam voor de onderneming en een leerling-monteur. 


Activiteiten van het bedrijf

Er zijn circa 1.500 auto’s in onderhoud. Klanten zijn voornamelijk afkomstig uit de directe omgeving. In een straal van 6 tot 7 kilometer rond de vestigingsplaats zijn circa 35.000 mensen woonachtig.

De cijfers van de werkplaats zijn opgenomen in de totale exploitatie van de vennootschap. De afdeling werkplaats realiseert een omzet van circa 340 K. De overnamesom is zeer beperkt, er wordt geen goodwill gevraagd en de activa zijn te huur. De ondernemer wil de werkplaatsactiviteiten namelijk op korte termijn afstoten.


Onderscheidend vermogen

Het bedrijf is gevestigd op een prima locatie langs de belangrijkste invalsweg van de vestigingsplaats. Op de locatie worden meer activiteiten uitgevoerd zoals een tankstation met shop, de autohandel en een wasstraat.


Overig

De reden dat de activiteiten ter overname worden aangeboden is het feit dat de huidige eigenaar zich wil concentreren op de handelsactiviteiten. Hij wil graag meewerken aan een soepele overdracht door nog een tijdje beschikbaar te blijven.

Het gaat om een activa transactie. Het moment van overdracht is in onderling overleg vast te stellen. We denken aan een overname die ergens in het tweede kwartaal van 2023 kan plaatsvinden. De meest ideale kandidaat is een goede monteur met de ambitie om zelfstandig ondernemer te worden.

 


Autowerkplaats
Regio
Limburg
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
N.o.t.k.
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.