Profiel nr. 105985

Kankerbehandelingstechnologie die de behandeling en zorg van blaaskanker drastisch verbeteren

15/08/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Nederland

Ook interessant voor

 • Noord-Nederland
 • Oost-Nederland
 • Midden-Nederland
 • West-Nederland

Algemene informatie

Branche

Gezondheidszorg

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Wereldwijd neemt de incidentie van kanker toe naarmate de levensverwachting stijgt. De huidige beeldvormingsinstrumenten hebben hun beperkingen omdat zij niet geschikt zijn om de nodige informatie te verstrekken. Met name ontbreekt informatie over de weefselstructuur op mm-schaal met hoge resolutie om de behandeling van kanker radicaal nauwkeuriger, sneller en persoonlijker te maken. Dit geldt met name voor blaaskanker (BC), maar ook voor darmkanker, longkanker en prostaatkanker. BC is wereldwijd een van de duurste kankersoorten.  De onderneming beschikt over een uitstekend team met aantoonbare ervaring om van deze OCT-katheter een succes te maken. De CEO heeft met succes een technologische start-up in een andere belangrijke industrie opgericht en verkocht. De leden van het managementteam zijn biomedische ingenieurs met expertise in beeldvormingstechnologieën en medische apparatuur. De organisatie heeft interne softwareontwikkeling en een ervaren regelgevingsdeskundige. Het team wordt gestimuleerd door vooraanstaande wetenschappers en ondersteund door een dozijn urologen in heel Europa, als onderdeel van een early adopter-programma. De financiering is tot nu toe voornamelijk afkomstig van business angels met relevante industriële expertise.


Activiteiten van het bedrijf

Kankerbehandelingstechnologie die de behandeling en verzorging van kanker drastisch zal verbeteren. Met de toekomstgerichte OCT-katheter zal de uroloog de anatomische blaaswandstructuur in real time kunnen visualiseren tijdens het standaard cystoscopie-onderzoek, met een ongelooflijke resolutie van slechts enkele micrometers en waardoor zeer vroege tumoren kunnen worden opgespoord. Dit zal de behandelingsopties personaliseren, de levenskwaliteit van de patiënten verhogen en de kosten van de gezondheidszorg verlagen. De urologen die de technologie hebben beoordeeld, zien dit als een waarschijnlijke revolutie in de behandeling van BC-patiënten, met het potentieel om de gouden standaard te worden. Ook deskundigen uit andere klinische gebieden tonen grote belangstelling voor deze nieuwe ontwikkeling. Markt Jaarlijks worden >500.000 mensen gediagnosticeerd met BC. Bij tot 80% zullen recidieven optreden, wat resulteert in levenslange follow-ups. Door gebruik te maken van beeldgeleide therapie kan het aantal onnodige blaasverwijderingen aanzienlijk worden verminderd (momenteel 20%) en het aantal onnodige vervolgoperaties (momenteel tot 50%). In de BC-markt verwachten wij 50.000 katheters per jaar te verkopen in 5 jaar na de eerste verkoop, wat een omzet van ~€30M vertegenwoordigt.


Onderscheidend vermogen
 • Het firms imaging platform maakt one stop diagnose en behandeling mogelijk. In combinatie met AI wordt een krachtig diagnose-instrument gecreëerd, dat onderscheid kan maken tussen verschillende goedaardige en kwaadaardige weefseltypes. Tot slot maakt lokalisatie op basis van fotonica robotchirurgie mogelijk.
 • Het is een minimaal invasieve beeldvormingskatheter waarmee artsen kankerweefsel kunnen zien dat anders binnen de orgaanwanden verborgen blijft. Met dit apparaat zullen artsen blaas-, dikke darm-, long- en prostaatkanker al bij het 1e consult kunnen ontdekken, in real time.
 • Het beeld van de weefselstructuur met hoge resolutie dat deze oplossing oplevert, ondersteunt de uroloog bij een nauwkeurigere, snellere en gepersonaliseerde behandeling.

Overig

Bedrijfsmodel

 • De wegwerpkatheter zal worden verkocht voor een onderzoeksprijs van 4 maal de kostprijs.  Op korte termijn selecteren wij een distributeur voor de verkoop in Europa.

Investeringsmogelijkheid

 • In de afgelopen jaren is de katheter ontwikkeld en nu klaar voor de markt. Op dit moment wordt het apparaat gebruikt in een onderzoeksomgeving om CE & FDA goedkeuring te krijgen. Wij verwachten dat de aanvraag voor CE & FDA Q3 2023 wordt ingediend. Daarna zal de eerste verkoop binnen hun urologennetwerk begin 2024 worden afgerond. Tegen het einde van Q1 2023 zoeken we een investering van €2M voor uitbreiding van het team, klinische tests, opschaling van productie en verkoop, en gaan we verder met onze AI-software-strategie.

Kankerbehandelingstechnologie die de behandeling en zorg van blaaskanker drastisch verbeteren
Regio
Zuid-Nederland
Branche
Gezondheidszorg
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.