Profiel nr. 105952

Installatiebedrijf (W) in regio Zuid-Holland

08/02/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Installatiebedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond
 • De eenmanszaak is op 1 november 1956 opgericht en deze onderneming is bij de oprichting van de B.V. (oprichting 1976) ingebracht.
 • Het object van verkoop is 100% van het aandelenpakket van de B.V. waarin de ondernemingsactiviteiten zijn ondergebracht. De onderneming wordt geëxploiteerd te gemeente Lansingerland, het onroerend goed is niet in eigendom van de onderneming maar wordt gehuurd van de huidige eigenaar.

Activiteiten van het bedrijf
 • De onderneming biedt diensten aan op het gebied van W-installatietechniek. De onderneming verleent haar diensten onder meer op het gebied van verwarming, zonne-energie, installatie van sanitair, loodgieterswerk en zink- en dakwerk. Daarnaast verricht de onderneming ook service en onderhoud en biedt zij moderne, duurzame installaties aan zoals zonneboilers, Low-H₂O radiator, warmtepompen en PV-panelen.
 • De onderneming bestaat al ruim 60 jaar en heeft in de loop der jaren een trouw klantenbestand opgebouwd. De onderneming heeft circa 200 onderhoudscontracten. Het werkelijke klantenaantal is circa 950. Veel klanten zijn al jarenlang relatie en komen jaarlijks terug. De verdeling van de werkzaamheden tussen particuliere en zakelijke klanten betreft respectievelijk 50% en 50%. De onderneming verricht voornamelijk werkzaamheden in de driehoek Rotterdam, Den Haag en Leiden.

Onderscheidend vermogen
 • De onderneming werkt servicegericht en levert maatwerk. Klanten kunnen bij de onderneming op basis van maatwerk het gewenste onderhoudscontract afsluiten, hierbij valt te denken aan preventief onderhoud op basis van nacalculatie of een ‘all-in-contract’ inclusief storingen en materialen. Daarnaast is de onderneming 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar voor klanten met een onderhoudscontract. Uiteraard worden urgente storingen direct opgelost.
 • De onderneming is een InstallQ erkende onderneming, de personeelsleden zijn derhalve goed geschoold en voorzien van de benodigde certificaten.
 • De meest voorkomende renovatie voor warmte is het vervangen van de CV-ketel. De onderneming is dealer van Nefit HR-ketels en levert verscheidende installaties van Nefit. Uiteraard ziet de onderneming in haar werkveld ook de vraag naar duurzame oplossingen zoals warmtepompen toenemen, de medewerkers voldoen over de nodige ervaring om deze toepassingen te installeren.

Overig
 • Bij de onderneming zijn 4 personen (4 FTE), exclusief DGA werkzaam. De onderneming kenmerkt zich door een platte structuur maar met een duidelijke taakverdeling. De huidige eigenaar is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de onderneming. Daarnaast zijn er drie monteurs in dienst van de onderneming en is één werknemer verantwoordelijk voor de planning en administratie.
 • Het is het beleid van de onderneming om werkzaamheden zo veel mogelijk met eigen personeel op te pakken. Er wordt nagenoeg geen gebruik gemaakt van derden (onderaannemers, uitzendbureaus of ZZP-ers).

Installatiebedrijf (W) in regio Zuid-Holland
Regio
Zuid-Holland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
N.o.t.k.
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.