12/01/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Gezondheidszorg

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming levert een eHealth product dat werkt op een smartphone. De app geleverd in combinatie met speciale hardware interpreteert autonoom data van patiënten en geeft advies aan de patiënt. De ontwikkeling is gestart in 2017 en inmiddels medisch gevalideerd, gecertificeerd en door Zorgverzekeraars Nederland erkend. 

De resultaten van een MKBA studie geven aan dat er door de inzet van het product sprake is van een bijzonder positieve business case wat de weg naar vergoeding zeer haalbaar maakt. Nederland is pilot land. Europese landen volgen én er wordt volop gewerkt aan een FDA goedkeuring voor Amerika. 


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming heeft een slimme zelftest voor COPD patiënten ontwikkeld waarmee escalatie van een longaanval kan worden voorkomen. 

Een aanval heeft grote invloed op de kwaliteit van leven van patiënten en brengt hoge zorgkosten met zich mee.  

Het systeem wordt in overleg met arts ingezet bij de patiënt thuis. Het systeem geeft aan wanneer tussenkomst van een arts noodzakelijk is. Hiermee wordt de patiënt ontzorgd en de zorgverlener ontlast.

Begin 2022 starten in vijf zorgregio’s implementatieprojecten. Er is een doordachte product roadmap opgesteld die financieel wordt ondersteund door reeds gehonoreerde subsidie trajecten.

Het product wordt aangeboden middels een jaarabonnement en eenmalige aanschaf van hardware. Het verdienmodel is gebaseerd op de jaarlijks terugkerende licentie-inkomsten.


Onderscheidend vermogen

Het systeem is een unieke toepassing op basis van kunstmatige intelligentie en het eerste eHealth product dat volledig autonoom data interpreteert en de patiënt advies geeft zonder tussenkomst van de zorgverlener. Controle over COPD. Besparing op zorgkosten. De patiënt kan zo lang mogelijk zelf de regie voeren zonder tussenkomst van de zorgverlener. hetgeen resulteert in minder ziekenhuisbezoek en ziekenhuisopnames. Dankzij de schaalbaarheid met relatief weinig kosten is er sprake van een gezonde winstpotentie. 


Overig

Een strategische partij kan middels synergie (strategisch, commercieel en/of operationeel) en vanwege de schaalbaarheid eenvoudig schaalvergroting en kostenreductie realiseren.  

GEVRAAGD: Investering van ongeveer 1 miljoen en mogelijk een tweede tranche van wederom 1 miljoen   


E-health – medische technologie COPD
Regio
Nederland
Branche
Gezondheidszorg
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
500.000 - 2.500.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.