Profiel nr. 105795

Meer efficiency bij het aansturen van processen

06/01/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

Sofware ontwikkeling

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De software is de afgelopen jaren doorontwikkeld en ingezet bij diverse nationale en internationale organisaties. De software is pragmatisch van opzet en erg intuïtief in gebruik. Voor de bouw en onderhoud van het pakket wordt gebruik gemaakt van een externe organisatie. De broncode en intellectueel eigendom is in handen van de onderneming.


Activiteiten van het bedrijf

Dit is een prachtige kans om een door-ontwikkeld softwarepakket te kopen. De software plaatst zich in een niche van de real time aansturing van vooraf gedefinieerde activiteiten vastgelegd in een planning, stappenplan en/of draaiboek. De software is de enige in zijn soort die op deze manier real time aansturing van activiteiten mogelijk maakt. Het pakket kan zelfstandig draaien, maar kan ook gekoppeld worden aan andere systemen. Het pakket heeft een gedegen marktpositie en de onderneming kent een gezonde aanwas van nieuwe klanten.


Onderscheidend vermogen

De USP’s van deze software zijn:

  • Real-time aansturing van activiteiten
  • Pragmatisch
  • Gebruiksvriendelijk
  • Multi-toepasbaar
  • Snelle implementatie
  • Flexibele abonnementsstructuur

Overig

De huidige eigenaar (en enig werknemer van de onderneming) nadert de pensioengerechtigde leeftijd en er is geen potentiële opvolger. De verkoper wenst de volledige onderneming (op termijn) te verkopen. De koop van de onderneming is uitermate geschikt voor een MBI-kandidaat voor 25-35%, die later ook de rest van de aandelen kan overnemen. De verkopende ondernemer geeft aan open te staan voor zowel een Aandelentransactie als een Activa transactie. De aandelentransactie heeft de voorkeur. Deze onderneming is interessant voor strategische kopers. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI-kandidaten met kennis van deze sector.


Meer efficiency bij het aansturen van processen
Regio
Nederland
Branche
ICT-Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
N.o.t.k.