Profiel nr. 105716

Specialist in call recording en transcriptie

14/06/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

ICT dienstverlening

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 100.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Specialist in call recording en transcriptie referentie: 1382 SP

Onze opdrachtgever is sinds 2015 bezig met het opnemen van telefoongesprekken voor verificatie van afspraken of bijv. bij service en onderhoud. Naar aanleiding van de vraag uit de markt of deze gesprekken ook naar tekst kunnen worden omgezet bleek dat er slechts één Amerikaans bedrijf was, dat alleen Engels gesproken telefoonberichten in de Engelse taal omzet. De techniek van transcriptie is niet nieuw, in USA  al ruim 20 jaar toegepast.
Cliënt realiseerde een Nederlandse versie met nog meer functionaliteiten. Deze software heeft alle opties in één pakket zodat alles uit één omgeving gemonitord en geanalyseerd kan worden waardoor het systeem direct een duidelijke voorsprong heeft in Nederland om de gewenste doelen te halen. Conversie naar andere landen/talen is mogelijk.


Activiteiten van het bedrijf

Voor dit ontwikkelde systeem wil opdrachtgever samen met een participant een nieuw bedrijf opzetten.

Het marktpotentieel is enorm, aangezien de software heel breed ingezet kan worden. Van kleine bureaus met veel verslagen van telefonisch overleg (juridische diensten) tot callcenters en klantenhelpdesks tot alle partijen die behoefte hebben aan het vastleggen van telefoongesprekken. Het financiële model van de nieuwe onderneming is gebaseerd op abonnementen met maandelijks achteraf te factureren kosten van omgezette gesprekken. Daarnaast kunnen klanten geholpen worden met het extraheren van statistiek gegevens uit de ontstane data en het koppelen van de data aan BI-systemen, andere databases en ook opnamesystemen.

Participatie

Gezocht wordt een investeerder die met kapitaal, kennis en kunde wil bijdragen aan de acceleratie van de groei. De voorkeur gaat uit naar een investeerder die toegevoegde waarde en kennis heeft inzake telefonie en / of ICT. De investering zal grotendeels aangewend worden voor marketing en verkoop. Maar ook voor het uitbesteden van werkzaamheden of aannemen van nieuwe medewerkers.


Specialist in call recording en transcriptie
Regio
Nederland
Branche
ICT-Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
0 - 100.000