Profiel nr. 105511

Ontwikkelaar/producent van revolutionaire ultrageluid beeldvormingstechnologie

09/05/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Medische hulpmiddelen industrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

> 5.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het bedrijf werd meer dan 10 jaar geleden opgericht en is een diagnostisch ultrasoon bedrijf dat de informatie die aanwezig is in ultrasone signalen zodanig exploiteert dat het nieuwe normen stelt voor beeldvorming en diagnose van pezen, ligamenten en spieren.


Activiteiten van het bedrijf

Een bedrijf voor diagnostische echografie dat de informatie die aanwezig is in echosignalen zodanig exploiteert dat het nieuwe normen stelt voor beeldvorming en diagnose van pezen, ligamenten en spieren.

Het bedrijf heeft een beeldvormingsmodaliteit ontwikkeld die werkelijk inzicht geeft in de ultra-structuur (tijdsefficiënt en tegen een fractie van de kosten in vergelijking met bijvoorbeeld een MRI-scan). Het is operator-onafhankelijk, zeer reproduceerbaar en zo gevoelig dat het zelfs het begin van blessures kan detecteren.

Op dit ogenblik heeft de onderneming reeds verkopen gerealiseerd en beschikt zij over een installed base van ongeveer 80 systemen verspreid over de hele wereld.

De klanten van het bedrijf bevinden zich zowel in de menselijke als in de veterinaire gezondheidszorg. Momenteel verkoopt het bedrijf jaarlijks ongeveer 10-15 systemen met een brutomarge tussen 65% en 70%.


Onderscheidend vermogen

Tot dusver zijn echografie en MRI de enige beschikbare beeldvormingstechnieken. Deze modaliteiten missen echter resolutie of gevoeligheid en specificiteit en zijn uiterst afhankelijk van de operator.

De door het bedrijf ontwikkelde techniek geeft echt inzicht in de ultra-structuur van de pezen, ligamenten en spieren tegen een fractie van de kosten in vergelijking met bijvoorbeeld een MRI-scan.

Bovendien is deze techniek veel minder tijdrovend: scans kunnen in slechts enkele minuten worden gemaakt en de daaropvolgende analyse en interpretatie in nog eens enkele minuten.


Overig

De leeftijd van een aantal aandeelhouders in combinatie met het ontbreken van een opvolger, heeft hen doen besluiten serieus de mogelijkheden te overwegen om hun aandelen in de onderneming te verkopen aan een derde (strategische) partij.

Daarnaast willen de aandeelhouders de continuïteit van-, en de opgebouwde kennis binnen de onderneming waarborgen, waardoor het ontwikkelde systeem/product en de enorme potentie voor de markt behouden blijft.

Op het moment dat het bedrijf onderdeel wordt van een strategische partij met substantiële verkoop- en marketingkracht over de gehele wereld kan de verkoop zonder problemen worden opgevoerd tot een paar honderd systemen per jaar.


Ontwikkelaar/producent van revolutionaire ultrageluid beeldvormingstechnologie
Regio
Nederland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
> 5.000.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.