Profiel nr. 105490

Innovatieve schoonmaak dienst voor auto's zoekt groeikapitaal

02/08/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Schoonmaakbedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Dit bedrijf gelooft dat ieders tijd waardevol is. Ze geloven dat iedereen een goede hygiëne en gezondheid verdient. De manier waarop dit bedrijf de tijd, hygiëne en gezondheid van hun klanten waarderen is door het reinigen van hun auto’s zonder dat het hen tijd en moeite kost.

Vanaf najaar 2022 starten ze in de Randstad met het reinigen van auto’s voor big corporates, logistieke bedrijven en winkelcentra op een niet locatie gebonden maar mobile manier. 

Het bedrijf heeft een interface & app in ontwikkeling met integratie van de top-10 FMIS platforms, waardoor de integratie van hun diensten met de grootste leasemaatschappijen en aanbieders van parkeeroplossingen gewaarborgd is. Mensen kunnen een schoonmaakdienst reserveren via de app, of via hun eigen platform, de sleutels achterlaten bij de receptie en doorgaan met hun drukke werkdag. De medewerkers van dit bedrijf zullen de auto’s volledig detailleren, een leuk cadeautje achterlaten voor de klant en de sleutels afgeven bij de receptie. De klant krijgt via een app bericht dat zijn auto schoon en klaar is.


Activiteiten van het bedrijf

De busjes hebben hun uniek ontworpen, gepatenteerde en speciaal gebouwde machines met grote batterijen door gespecialiseerde bedrijven. Dit bedrijf kan tot 8 uur volledig autonoom werken met zijn stroom- en watervoorziening aan boord. Ze recyclen ook het gebruikte water volledig terug, waardoor ze volledig groen en duurzaam werken. Het bedrijf gebruikt een combinatie van stoom en alcohol voor het interieur van de auto’s, waardoor een bacterie- en virusvrije omgeving in de auto wordt gegarandeerd. Het bedrijf voert regelmatig bacteriële controles uit om ervoor te zorgen dat ze aan hogere normen voldoen dan de industrie deze opgeeft.

B2B – corporate contracten op fleettotal basis (zowel direct via grote corporates, als via leasemaatschappijen o.b.v. whitelabel service provider), verdiensten met maandelijkse wasbeurt voertuigen op locatie.

B2C – verdiensten per wasbeurt op locatie. Dit kunnen zowel medewerkers van grote corporates zijn, als bezoekers van grote winkelcentra.


Onderscheidend vermogen

Dit bedrijf heeft een volledig schaalbaar business model, een interface en app in ontwikkeling, een gepatenteerde set-up voor hun voertuigen, green investment en willen 100% sustainable operations per 2025 bereiken.

Ze hebben een interface o.b.v. het salesforce platform, met integraties naar de top10 FMIS Systemen waarmee er een aansluiting gemaakt kan worden met alle leasemaatschappijen en fleetmanagement software. Hierdoor kunnen gebruikers (de leaserijders, medewerkers van grote corporates of individuen) reserveringen maken via de app en de verrekening kan via tokens maandelijks geaccumuleerd achteraf betaald worden (B2B) of direct in de app afgerekend worden (B2C).

Het bedrijf is locatie onafhankelijk en hebben gepatenteerde machines die 100% sustainable kunnen opereren. De machines zijn zelfvoorzienend en kunnen max. 8 uur lang op locatie met het team autonoom op locatie opereren. Ze hebben groeiambities voor 16 grote Europese steden.

Bij de ontwikkeling van onze interface is er rekening gehouden met de groeiambities en hiervoor hoeven geen aanpassingen verricht te worden. Dit bedrijf kan per kwartaal opschalen naar 3 additionele steden.


Overig

Het bedrijf heeft al enige tractie en ook lokale gecontracteerde partners in de 4 grote steden en zijn bezig met de sollicitatieprocessen voor de eerste teams die per januari 2023 aan boord zullen komen.

Benodigd kapitaal:

€220.000,-

Investeringsbehoefte:

 • De investeringsbehoefte is voor het afronden van de ontwikkeling van de interface (via een salesforce implementatiepartner) (voor 50% ontwikkeld) ad. EUR 100.000;
 • Inventaris EUR 30.000;
 • Machines EUR 65.000;
 • Werkkapitaal voor het aannemen van medewerkers en opschalen van de productie EUR 25.000.

Het bedrijf heeft een investering nodig per milestone, de eerste milestone is EUR 220.000 voor het opstarten.

De tweede milestone (na het ontvangen van grotere orders via leasemaatschappijen voor het opschalen van productie eenheden) is nog eens EUR 220.000.

Maandelijkse omzet:

 • €0,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

 • €713.143,-

Omzet (prognose) maand 13-24:

 • €1.921.920,-

Huidige maandelijkse kosten:

 • €0,-

 


Innovatieve schoonmaak dienst voor auto's zoekt groeikapitaal
Regio
Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
100.000 - 250.000