04/05/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Drenthe

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Installatiebedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

€ 250.000 - € 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De huidige eigenaar is na een aantal decennia werkzaam te zijn geweest als ondernemer toe aan een stap terug doen en zoekt een passende partij om de onderneming verder door te laten groeien. Daarbij is verkoper bereid om via een warme overdracht de werkzaamheden over te dragen, maar niet om voor de lange termijn werkzaam te blijven.

De bedrijfsactiviteiten worden vanuit een werkmaatschappij verricht. Het bedrijfspand is eigendom van een vastgoed B.V. van verkoper en zal verhuurd worden aan de koper. De organisatie wordt gevormd door een zelfstandig opererend team van 13 medewerkers, waarvan 11 monteurs. De directie is actief met de dagelijkse aansturing, met planning, personeelszaken en financiën. De administratie, calculatie en werkvoorbereiding worden door twee kantoormedewerkers uitgevoerd. Het bedrijf heeft een platte organisatiestructuur en de cultuur is no-nonsense.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming is een allround installatiebedrijf, gevestigd ergens in Drenthe. Het bedrijf installeert en onderhoudt de technische installaties in zowel bestaande als in nieuwbouw- woningen en utiliteit. Alle installatietechnische zaken van CV, gas-, water- en elektrische installaties tot sanitair, zonne-energie en (hybride) warmtepompen komen aan de orde. Door de diversiteit aan opdrachtgevers in de particuliere en zakelijke markt is het werk afwisselend en uitdagend. De onderneming werkt daarbij met name voor aannemers, bouwbedrijven en rechtstreeks voor enkele zakelijke klanten. circa 70% van de omzet wordt gerealiseerd in de zakelijke markt. Gemiddeld genomen is er doorlopend één groter project onderhanden.

De top 5 klanten qua omzet maakt samen circa 52% van de totale jaaromzet uit.


Onderscheidend vermogen

Sterke samenwerkingsverbanden met een aantal zakelijke relaties. 


Overig

Het bedrijf is volwassen en financieel gezond. Het behaalde in 2019-2021 een omzet van respectievelijk € 2,0 mio, € 1,5 mio (daling door corona-effect) en € 1,9 mio. De EBITDA in die periode bedroeg € 232k, € 194k en € 308K. Het gemiddelde investeringsniveau bedraagt circa € 25K. 


Installatiebedrijf in Drenthe
Regio
Drenthe
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.