Profiel nr. 105474

Handel in gepersonaliseerde gebruiksartikelen met goedlopende webwinkels, zeer succesvol in de zakelijke markt

14/02/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De activiteiten van de webwinkels zijn gestart ca. 15 jaar geleden. In 2018 zijn deze overgenomen door de huidige ondernemer en verder uitgebreid. De webwinkels en afhandeling voor orders en administratie, zijn verder geprofessionaliseerd. De activiteit is gegroeid tot een van de, zo niet de grootste aanbieder in het marktgebied. Verkoper heeft meerdere activiteiten en ziet ook andere pijlen op de boog. Zijn keuze is nu om de activiteiten van deze webwinkels zelf door te zetten en daarvoor dan personeel aan te trekken, ofwel over te gaan tot een verkoop.


Activiteiten van het bedrijf

De activiteiten betreffen het aanbieden van gepersonaliseerde gebruiksartikelen. Na bestelling worden de producten door vaste leveranciers gepersonaliseerd en direct verzonden aan de klant. Verkoper is zelf niet voorraadhoudend en bestellingen worden door verkoper niet voorgefinancierd.


Onderscheidend vermogen

De afhandeling van aanvragen met offertes en orderverwerking is vergaand geautomatiseerd. Met een omzet die groeit naar 1 miljoen euro - plus, is het werk nog door minder dan 1 fte arbeidsinzet te managen. Klanten zijn voornamelijk zakelijk (b2b) en er is een goede mix van spreiding van de verkopen, met wederkerig van klanten en nieuwe klanten en van spreiding van de omzet met een groot aantal klanten. Gemiddeld komen 2 op de 10 klanten binnen 1 jaar terug met minimaal 1 herhaalbestelling. Het aanbod betreft vervanging van “verbruiksartikelen”, waardoor de omzet weinig conjunctuurgevoelig is. Dat is ook gebleken tijdens de coronacrisis in de afgelopen jaren. 


Overig

De relaties aan inkoop- en verkoopzijde zijn solide en vaak al langlopend. De activiteiten met de verbonden “tools” zijn eenvoudig overdraagbaar. De activiteiten zijn goed winstgevend en vragen nagenoeg geen jaarlijkse investeringen. Vooruitzichten met kansen om de omzet en de winst verder te kunnen verhogen, zijn aantoonbaar aanwezig. Dit aanbod is interessant voor een koper/collega-bedrijf met aanverwante activiteiten, maar zeker ook voor een koper/ondernemer die in wil stappen in een trein die al goed op de rails staat. Een verkoopmemorandum is beschikbaar en wordt verstrekt na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst. Reacties met gemotiveerde interesse en contactgegevens zien wij graag tegemoet. Waarna wij contact opnemen voor nadere informatie  


Handel in gepersonaliseerde gebruiksartikelen met goedlopende webwinkels, zeer succesvol in de zakelijke markt
Regio
Nederland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
250.000 - 500.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.