Profiel nr. 105173

MBI kandidaat gezocht als opvolger van huidige eigenaar

31/08/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Nederland

Ook interessant voor

Gelderland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Metaalproducentenindustrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

MBI kandidaat


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Aangeboden 

  • Een zeer goed renderend productiebedrijf ten behoeve van de bouw (gespecialiseerde metaalwaren). De onderneming beschikt over een sterke interne organisatie, een kwalitatief goede groep arbeidskrachten en een solide naam in de markt, waardoor ook grote opdrachtgevers graag samenwerken met de onderneming.

Reputatie

  • De onderneming heeft een goede reputatie en wordt veelal ingeschakeld vanwege de opgebouwde kennis van producten, productiemethoden en de markt. De onderneming heeft een goede basis en bestaat meer dan 70 jaar. De onderneming heeft een zeer goede naam bij haar afnemers met langlopende relaties om dit te onderbouwen. Sterke focus op techniek en innovatie.  

Activiteiten van het bedrijf

Productie

  • De productie vindt grotendeels in eigen huis plaats in Noord Limburg, in een nieuw gebouwd bedrijfspand met volop groeimogelijkheden.
Producten
  • Er is sprake van innovatief en kwalitatief hoogwaardige producten welke worden verkocht aan vaste trouwe klanten, met name toeleveranciers in de bouw in Nederland. In de productlijn zit nog voldoende potentie voor uitbreiding.

Onderscheidend vermogen

Kansen

  • Commercieel verder uit te bouwen, door meer focus op sales, integratie met aanverwante producten en nieuwe markten (Duitsland/ België/ EU).

Financieel

  • Er is sprake van een gezond financieel trackrecord. Uitbreiding assortiment, rendementsaanpassingen en margefocus door koper kunnen leiden tot nog betere resultaten. Er bestaat de mogelijkheid het (nieuw gebouwde) bedrijfspand voor een interessante prijs mee over te nemen (taxatie 1,4M); de vraagprijs voor het geheel ligt dan op 1,5M.

Overig

De ideale opvolger van de huidige directeur eigenaar heeft een technisch achtergrond met organisatorische skills en commerciële vaardigheden. Dit is een prachtige opportunity voor iemand die er de schouders onder wil zetten om niet alleen de trein op de rails te houden, maar vooral ook de business verder uit te bouwen. Die mogelijkheden zijn er volop! De huidige eigenaar is een echte techneut en doet niet aan commerciële activiteiten; een verkoper is eveneens niet in dienst. Men levert al jaren de beste spullen en dat zorgt voor een enorme klantentrouw maar het ontbreken van commercie heeft ook als gevolg dat er weinig nieuwe klanten bijkomen. Naast bovengenoemde is het belangrijk om woonachtig te zijn binnen een reisbare afstand, affiniteit te hebben met deurbeslag/ metaal en een beetje eigen geld mee te brengen. Gezien de vriendelijke vraagprijs van zowel onderneming als pand, zijn daar diverse mogelijkheden voor. 


MBI kandidaat gezocht als opvolger van huidige eigenaar
Regio
Zuid-Nederland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
250.000 - 500.000