Profiel nr. 105062

Help de wereldwijde transitie naar groene waterstof!

04/08/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Economische en organisatieadviesbureau

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Groene waterstof is booming! We staan aan het begin van een wereldwijde transitie naar groene waterstof als energiedrager. De komende jaren zal er wereldwijd veel geïnvesteerd worden in de grootschalige productie van waterstof door middel van grote zonneparken, windparken en elektrolyse.

Op dit moment worden er al afspraken gemaakt over handel in waterstof tussen ontwikkelingslanden en rijke (ontwikkelde) landen. Het is belangrijk te voorkomen dat er alleen welvaart en groene groei plaatsvindt waar de groene waterstof wordt gebruikt en niet daar waar deze wordt geproduceerd. Deze behoefte wordt inmiddels breed gedeeld, maar de oplossingen nog niet.

Deze startup levert die. De onderneming heeft de passende ervaring en het netwerk om in (en tussen) Europa en Afrika waterstof projecten die bijdragen aan de wereldwijde waterstofeconomie EN aan groene groei en duurzame ontwikkeling te ontwikkelen, te organiseren en uit te voeren.

Sinds december 2021 heeft deze startup gewerkt aan de ontwikkeling van hun model: het ontwikkelen van een hydrogen valley die bijdraagt aan de SDG’s en zijn de eerste opdrachten (Ook in Zuid-Europa) binnen en gestart.


Activiteiten van het bedrijf

In de markt van groene waterstof, die voor velen nieuw is en snel gaat groeien, verkoopt deze onderneming haar ervaring op het gebied van de implementatie van een goed werkend model voor de opzet, implementatie en uitvoering van Hydrogen Valleys met Impact. Die zorgen voor versnelling van de transitie, een goede businesscase en dragen bij  aan duurzame ontwikkeling.

In eerste instantie richt deze onderneming zich op het organiseren van waterstof-ketens die bijdragen aan duurzame ontwikkeling in Afrikaanse landen. De ontwikkeling van de productie, het gebruik en export van groene waterstof in landen met veel mogelijkheden voor duurzame energieproductie en opkomende economieën is zeer interessant. In de tweede fase is uitbreiding voorzien in Oost-Europa.

Naast dit alles gaan ze een label (keurmerk) ontwikkelen, implementeren, uitgeven en controleren waarmee bedrijven kunnen aantonen dat de geproduceerde en gebruikte groene waterstof beantwoordt aan de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.


Onderscheidend vermogen

Groene waterstof zal ook in ontwikkelingslanden worden geproduceerd. Landen die veel doortastende maatregelen nodig hebben om klimaatverandering en armoede te bestrijden en ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot groene energie en om ontbossing tegen te gaan.

Het grote verschil met olie en gas is dat groene waterstof moet worden ontwikkeld in een waardeketen van productie, vervoer, opslag en gebruik. Een Hydrogen Valley-manier van werken.

Een unieke propositie: de ondernemers zijn als experts reeds geruime tijd actief in het internationale speelveld van energie en waterstof en kennen geen andere instanties, bedrijven of organisaties die zich richten op wereldwijde ontwikkeling van Hydrogen Valleys in samenhang met duurzame ontwikkeling en groene groei.

Er bestaan al wel veel afspraken over de technische kant en effecten van (groene) waterstof, maar niet over de sociaaleconomische voorwaarden. De onderneming richt zich op de combinatie: ze ontwikkelt, organiseert en implementeert Hydrogen Valleys met Impact. Op basis van de eerste opdrachten en analyses is geconstateerd dat daar behoefte aan is.


Overig

Benodigd Kapitaal:

€ 200.000,-

De onderneming heeft minimaal € 150.000,- nodig om operaties goed op te zetten.

 

Investeringsbehoefte:

– 50% Uitbreiding team (medewerkers met expertise waterstof, Hydrogen Valleys en SDGs/ESG).

– 15% Internationale netwerk (ontwikkeling en lokale agenten).

– 35% Inkoop financiële kennis, notaris, huisvesting, reiskosten.

Maandelijkse omzet (huidig):

< € 10.000,-

 

Omzet (Prognose) komende 12 maanden:

€ 300.000- tot € 500.000,-

 

Omzet (Prognose) maand 13 – 24:

€ 600.000,- tot € 900.000,-

 

Huidige maandelijkse kosten:

€ 11.000,-

 


Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.

Help de wereldwijde transitie naar groene waterstof!
Regio
Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
100.000 - 250.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.