Profiel nr. 104957

Innovatief-technische onderneming in de rioleringsmarkt

06/07/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Grond, water- en wegenbouw

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het aangeboden bedrijf houdt zich bezig met het leveren van innovatief-technische (maatwerk- & schaalbare) oplossingen met veelal ook onderhoudscontracten aan met name vaste afnemers in de rioleringsmarkt. De onderneming wordt geëxploiteerd vanuit een besloten vennootschap, is al vele jaren actief op de Nederlandse markt en heeft een zeer goede naam opgebouwd. In het jaar 2021 bedroeg de (overigens stabiele) omzet ca. € 1,0 mln. bij een gezond bedrijfsresultaat (ca. 21% EBITDA). Voor dit jaar (2022) een iets hogere EBITDA verwacht. De eigenaar wenst zijn aandelen aan een geschikte partij over te dragen, aangezien hij (na jaren als ondernemer actief te zijn geweest) een stapje terug wenst te doen. Gezien zijn specifieke kennis & ervaring van de markt, wordt verondersteld dat hij na overdracht nog enige tijd parttime binnen de onderneming actief zal blijven ten behoeve van de kopende partij.


Onderscheidend vermogen

Naast de eigenaar, die parttime werkzaam is, zijn er enkele vaste medewerkers in loondienst. Tevens is sprake van enkele (vaste) ZZP’ers die (indien nodig en parttime) door de onderneming worden ingehuurd. Het bedrijf is gevestigd in een gehuurde bedrijfsunit op een bedrijventerrein in Noord-Holland. Op de begane grond bevindt zich het magazijn en de werkruimte. Op de 1e verdieping bevindt zich de kantoorruimte en de kantine. Indien gewenst, kan de huur van de unit met drie maanden worden opgezegd.


Overig

Gezien het feit dat de onderneming vanuit een besloten vennootschap wordt geëxploiteerd en er sprake is van diverse contracten, wordt uitgegaan van een aandelentransactie. Er is een uitgebreider Informatiememorandum aanwezig, dat (op basis van een ondertekende Geheimhoudingsverklaring) aan geïnteresseerde partijen beschikbaar kan worden gesteld. De overnamesom bestaat uit het gecorrigeerde eigen vermogen van de vennootschap, plus een bedrag aan goodwill dat is gebaseerd op de verdiencapaciteit van de onderneming.


Innovatief-technische onderneming in de rioleringsmarkt
Regio
Noord-Holland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.