29/06/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Cafetaria, lunchroom

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 100.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Hele generaties in Helmond Centrum zijn opgegroeid met deze bekende cafetaria. Het pand waar de cafetaria zich heeft gevestigd is in 2021 gekocht en volledig gerenoveerd. 

Kosten noch moeite zijn gespaard, omdat gaande weg de renovatie het idee ontstond om zelf de onderneming te continueren. De cafetaria is nu sinds november 2021 weer open, maar met het ontbreken van een geschikte bedrijfsleider zijn de huidige eigenaren genoodzaakt om de onderneming van de hand te doen. In de overnameprijs zit: inventaris, personeel en goodwill.  


Activiteiten van het bedrijf

De cafetaria staat bekend om haar lekkere verse frieten en supertjes. De huidige eigenaren hebben hier inmiddels de bekende gehaktbal van de Ballenkoning uit Eindhoven aan toegevoegd en zijn er verschillende toppings verkrijgbaar die vers worden ingekocht bij een slager in de buurt.

Vanwege het kassasysteem Lightspeed kan er eenvoudig online besteld worden en kan er ook bezorgd worden. De bestelbus kan ook overgenomen worden.


Onderscheidend vermogen

De cafetaria  is een hele bekende naam in het centrum van Helmond. Zoals gezegd zijn er hele generatie opgegroeid met de lekkere verse frieten van deze cafetaria. Nu het horecapand volledig gerenoveerd is komen mensen uit de wijk nog liever bij deze cafetaria om te smullen! 

Werken met verse producten is een van de dingen wat deze cafetaria echt onderscheidend maakt op dit moment. Verder wordt er gewerkt met Lightspeed een kassasysteem waarmee je je hele bedrijfsvoering kan volgen en een hoop zaken automatiseert. Denk hier bijvoorbeeld aan online bestellen en het bijhouden van een kasboek etc.

Het vastgoed staat ook te koop voor € 700.000,- en bestaat de mogelijkheid om heel het pand te huren. 


Overig

Hebben we je interesse gewekt? Neem dan zo snel mogelijk contact met de verkopende partij om een bezichtiging in te plannen.


Afbeeldingen
Bekende cafetaria in Helmond centrum
Regio
Noord-Brabant
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
0 - 100.000