Profiel nr. 104810

Onderneming actief in de koeltechnische installatietechniek

03/12/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Installatiebedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is thans op een punt aanbeland waarbij keuzes gemaakt dienen te worden omtrent de te volgen groeistrategie. De huidige ondernemer wenst deze keuze over te laten aan de overnemende partij. Deze dient gestalte te geven aan het verdere ontwikkelingspotentieel van de onderneming. Opvolging wordt gezocht in de vorm van een strategische- dan wel een MBI-kandidaat met voldoende kennis en affiniteit met de branche en de markt.

 


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming is sinds 1974 actief en is een begrip in de regio. De werkzaamheden van de onderneming zijn het verkopen, installeren en onderhouden van uitsluitend A-merken op het gebied van koel- en vriesinstallaties, airconditioning, luchtbehandeling en horeca-koelapparatuur voor zowel particulieren als zakelijke klanten.

Het afzetgebied betreft voornamelijk Limburg. De kritische succesfactoren van het bedrijf zijn gebaseerd op kennis en ervaring, kwaliteit en een hoge mate van flexibiliteit. De platte organisatiestructuur stelt de onderneming in staat in een snel tempo op externe ontwikkelingen in te spelen.


Onderscheidend vermogen

De onderneming wordt gevoerd in de vorm van B.V. Het compact en goed op elkaar ingespeelde personeelsteam bestaat uit de eigenaar, zijn echtgenote en een 6-tal medewerkers


Overig

De onderneming is gevestigd in een representatief en gunstig gesitueerd bedrijfspand, bestaande uit een showroom, kantoorruimte en een bedrijfshal met magazijnruimte. Pand is eigendom van de holding. Verkoop van het pand maakt geen onderdeel uit van de transactie. Het pand kan enkel gehuurd worden


Onderneming actief in de koeltechnische installatietechniek
Regio
Zuid-Nederland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.