01/12/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

0

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

> 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 2.500.000 - € 5.000.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Onze opdrachtgever heeft een nationale bouwpas, ten behoeve van alle bouwplaatsen in Nederland ontwikkeld, geheel uitgewerkt en gepatenteerd.

Deze bouwpas biedt een unieke en universele oplossing voor de digitale registratie van presentie, manuren en de controle en opslag van de legitimatiebewijzen op alle bouwplaatsen in Nederland. Voor bouwondernemers biedt dit forse voordelen.

Bouwbedrijven hebben te maken met een verscherpte regelgeving en de bittere noodzaak om hiermee conform te werken. Strategie en werkwijze moeten steeds worden aangepast om aan de regelgeving te voldoen en hoge boetes te voorkomen. Efficiency is hierbij sleutel om voor zover mogelijk de kosten te beheersen om mee te blijven doen in deze competitieve markt.

 


Activiteiten van het bedrijf

Het concept is de inventieve, betrouwbare en universele sleutel ten behoeve van overkoepelende bouworganisaties, fiscus, vakorganisaties, bouwondernemers en de werknemers. Het toepassen van een toegangscontrole bij de bouwplaats gelinkt aan de database middels het gepatenteerde concept zorgt ervoor dat de algemene integriteit in de bouw structureel bevorderd wordt, dat alle betrokken partijen aantoonbaar efficiënter functioneren en zeer forse financiële voordelen behalen.

Opdrachtgever wenst de bouwpas over te dragen aan een overkoepelende organisatie die de pas in Nederland breed kan uitrollen (en daarbij een forse omzet genereert)  in samenwerking met vakorganisaties, ondernemers en de fiscus, die alle administratief fors besparen en de fiscus qua inkomsten zelfs aanmerkelijk profiteert.

De overnamesom van het patent van bouwpas zal een mix zijn van een eerste vergoeding plus een percentage over de inkomsten van de aan de ca 400.000 tellende bouw gerelateerde werknemers te verschaffen presentiepassen.

 


Patent Nationale Bouwpas
Regio
Nederland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
> 5.000.000
Overname
250.000 - 500.000