Profiel nr. 104726

Metaaldraaierij gespecialiseerd in automatendraaiwerk

21/11/2022 Geplaatst

Gevestigd in

West-Nederland

Ook interessant voor

Midden-Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Metaalproducentenindustrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming heeft als een van de eerste bedrijven in de branche de overstap gemaakt naar computergestuurde machines, sindsdien is er constant geïnvesteerd in het uitbreiden en toepassen van nieuwe technieken. Inmiddels is de draaierij een volledig computergestuurd machinepark geworden. Het bedrijf is ISO-gecertificeerd door TUV.


Activiteiten van het bedrijf

De verkoop betreft een metaaldraaierij gespecialiseerd in automatendraaiwerk. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van CNC-(computergestuurde) draaiautomaten om zowel conventionele materialen zoals messing, aluminium, automatenstaal en kunststoffen, als hoogwaardige materialen zoals titanium legeringen, roestvrijstalen en andere moeilijk te bewerken metalen te verwerken. De focus ligt vooral op het produceren van specialistische draaidelen voor een trouwe klantenkring. Daarnaast worden ook de automatische series 'boutjes, moertjes, busjes en ringetjes' geproduceerd.


Onderscheidend vermogen

Het aantal medewerkers is de afgelopen jaren door verdergaande automatisering gereduceerd tot 8 fte (incl. DGA). Omzet 2021      1.525 mio  |  Omzet 2020      1.326 mio


Overig

De ondernemer heeft een leeftijd bereikt waarop hij de onderneming wenst te verkopen. Omdat er geen interne opvolging voorhanden is vanuit familie of werknemers, wordt gezocht naar een externe partij. De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen. Optioneel kan het bedrijfspand (met bovenwoning) worden gehuurd dan wel worden gekocht.

De verkoper opteert voor een aandelentransactie, waarbij u aandeelhouder wordt van de huidige onderneming. Deze onderneming is interessant voor strategische kopers die in staat zijn de meerwaarde van de activiteiten juist in te schatten en te integreren in haar eigen organisatie. Meer specifiek: partijen die hun huidige vergelijkbare activiteiten willen versterken of verruimen in de branche waarin deze onderneming actief in is. Of voor ondernemende MBI-kandidaten met kennis van deze sector.


Metaaldraaierij gespecialiseerd in automatendraaiwerk
Regio
West-Nederland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.