20/05/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Accountancy, administratie en belastingadvies

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

MBI kandidaat


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Er is sprake van een onderneming met een lange bestaansshistorie. Ondernemer is voornemens om zich te gaan specialiseren op een specifieke groep klanten, en wil daarnaast graag ruimte creëren voor een nieuwe activiteit. Dat is de reden dat (het grootste deel van) de klantgroep ter overname wordt aangeboden.


Activiteiten van het bedrijf

De werkzaamheden betreffen het opstellen van (fiscale) jaarrekeningen, alsmede de aangiftes inkomstenbelasting en, indien van toepassing, het voor klanten verzorgen van de salarisverwerking. 

Tot de klantenkring behoren circa 110 ondernemingen in het midden-en klein bedrijf, welke zowel zakelijk als privé klant zijn. Alle klanten zijn afkomstig uit de directe regio.  


Onderscheidend vermogen

Administratiekantoor waarin sprake is van een grote loyaliteit tussen klanten en medewerkers. De klantbediening is efficiënt georganiseerd. Daardoor kan met circa 1,2 fte de gehele klantgroep worden bediend. 


Overig

Er zijn 2 medewerkers in loondienst (samen 1,2 fte). Dit betreft de relatiebeheerder en de assistent, welke samen de klantbediening organiseren. Zij hebben nog ruimte voor verdere uitbreiding in de portefeuille. De onderneming kan eventueel op de huidige locatie worden voortgezet. 


Klantportefeuille administratiekantoor
Regio
Noord-Brabant
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
N.o.t.k.