Profiel nr. 104703

Boekingsplatform voor tent- en kampeerplaatsen op privé terreinen

17/05/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Buiten Nederland

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • Midden-Nederland
  • West-Nederland
  • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Kampeer- en bungalowbedrijf

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 100.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het jonge bedrijf regelt tent- camping en camperplaatsen in privé tuinen en andere accommodatie mogelijkheden voor wandelaars.  

Het bedrijf is in 2019 opgestart vanuit eigen ervaring met kamperen en de wetenschap dat er een groot tekort is aan kampeerfaciliteiten en camperplaatsen.

Begin 2020 is het platform gelanceerd. In dat jaar is ook een prijs als travel start-up gewonnen. De eerste boekingen zijn daarna gemaakt. In 2021 is een groei gerealiseerd naar 100 hosts en 500 gebruikers aan het begin van het jaar en 1200 gebruikers begin 2022.


Activiteiten van het bedrijf

Deze start-up heeft een platform ontwikkeld dat reizigers en hosts op eenvoudige wijze bij elkaar brengt.

Als host bied je een plek in je tuin aan met als minimum voorziening een toilet.

Hosts kunnen zich eenvoudig aanmelden en bieden een plek in hun tuin met als minimale voorziening een toiletfaciliteit. Zij verdienen iets extra en op het moment dat ze dit zelf willen. Reizigers hoeven niet persé hun eigen tent of caravan mee te nemen Er zijn ook plekken waar de host deze verhuurt.

De reiziger kan via het platform op basis van wensen en regio een beschikbare plaats vinden die dus volledig aan zijn wensen voldoet, zoals bijvoorbeeld rust, dicht bij de natuur, kindvriendelijk, huisdieren en barbecueën toegestaan.

Hoe groter het netwerk hoe meer verdien capaciteit voor de hosts en besparing voor de reiziger. Het platform rekent hierbij een servicefee van 20%.

De totale markt voor Airbnb, Pincamp en Komoot beslaat ongeveer 176 miljoen, naast het marktpotentieel van ongeveer 10 miljoen campers.


Onderscheidend vermogen

Makkelijk vinden van een ideale plek, tegen lage kosten voor met name de doelgroep kampeerders, campervakantie, actieve toeristen en buitensporters die willen ontspannen en genieten op bijzondere niet alledaagse plaatsen tegen een laag tarief.


Overig

Voor uitbreiding netwerk, promotie en naamsbekendheid is kapitaal noodzakelijk, waarmee groei mogelijk gemaakt kan worden. De vervolgstap is lancering in andere landen en online uitbreiding met een app.

Om de volgende stap te kunnen maken naar groei is een investering nodig voor marketing en IT-ontwikkeling van een nieuw platform.

Wij zijn op zoek naar een investeerder met ervaring in marketing, IT-ontwikkeling of internationalisering.

Investering zal naar verwachting eind 2025 / begin 2026 resulteren in een positief resultaat van de onderneming. 

Doel is verwerven van € 100.000,- in 1e fase en nogmaals € 100.000,- in 2e fase voor internationaal uitrollen van het concept.


Boekingsplatform voor tent- en kampeerplaatsen op privé terreinen
Regio
Buiten Nederland
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
0 - 100.000