Profiel nr. 104626

Vestiging in Utrecht van internationale Taco-formule

07/11/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Utrecht

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Restaurants

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De vestiging is onderdeel van de nr. 1 succesvolste (food) franchiseformule van Frankrijk. Zij zijn kortgeleden van start gegaan in Nederland! De franchise is specialist in fastfood waarbij de taco centraal staat. De smaak helemaal is aangepast aan de Europese voorkeuren. Dat bleek een schot in de roos: in tien jaar tijd groeide de formule van de eerste vestiging in Grenoble naar maar liefst 300 vestigingen, 40.000 dagelijkse klanten, 15.000.000 maaltijden per jaar en 2.750.000 volgers op Facebook.


Activiteiten van het bedrijf

Na successen op de Franse en Belgische markt, richt de tacoformule zich nu op de Duitse en Nederlandse markt. De eerste locatie is al geopend in Utrecht en om aan de vraag uit de markt te kunnen voldoen wordt er daarom op korte termijn op een aantrekkelijke locatie in Utrecht een tweede vestiging geopend. Voor deze vestiging wordt een ondernemer gezocht.


Onderscheidend vermogen

De van oorsprong Franse QSR-keten is pionier en onbetwist leider van deze nieuwe markt. Het bedrijf is in 5 jaar tijd exponentieel gegroeid van 10 naar 300 locaties, voornamelijk in Frankrijk en België. Het concept is gestoeld op de Franse taco variant, die zeker niet verward mag worden met de Mexicaanse taco, en richt zich op een multi-culturele doelgroep en op het primaire leeftijdssegment tussen 15-25 jaar. Een verborgen troef is ook dat het menu 100% halal is, iets wat alleen impliciet wordt meegenomen in de communicatie. Klanten kunnen hun taco’s zelf samenstellen door te kiezen uit de zes vleeskeuzes (halal) en een vegetarische optie. Heerlijke frietjes en de iconische Sauce Fromagère maken de tacos compleet.


Afbeeldingen
Vestiging in Utrecht van internationale Taco-formule
Regio
Utrecht
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
0 - 250.000