Profiel nr. 104614

Regionaal administratie- en belastingadvieskantoor met goede reputatie

02/05/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Accountancy, administratie en belastingadvies

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond
Betreft: de verkoop van de activa en activiteiten in een vennootschap onder firma. Reden verkoop: de huidige eigenaren willen het bedrijf, na bijna 25 jaar te hebben gerund overdragen aan een geschikte kandidaat. De vennoten zijn inmiddels op een leeftijd gekomen waarbij zij het rustiger aan willen doen. In de directe omgeving is geen opvolging aanwezig, zowel niet binnen de familie als binnen de onderneming.  

Activiteiten van het bedrijf
Profiel onderneming: de onderneming ondersteunt en adviseert (startende) ondernemers op gebied van administratie en belastingaangiftes. Voor het geven van fiscaal advies en het voeren van de loonadministratie wordt samengewerkt met externe partijen. Vanwege de korte lijnen en snelheid van reageren is een loyaal klantenbestand opgebouwd, deze bestaat uit circa 140 zakelijke klanten. Werknemers: de onderneming beschikt naast de 2 eigenaren (samen circa 1 fte) over een 3-tal medewerkers (samen circa 1,5 fte). Locatie: de onderneming is gelegen in Oost-Brabant en gehuisvest in een kantoorpand met ruimte tot uitbreiding (huurpand).

Onderscheidend vermogen
Financiële gegevens:  Jaar: 2019 Omzet: € 225.000 EBITDA: € 100.000 Jaar: 2020 Omzet: € 210.000 EBITDA: € 90.000 Jaar: 2021 Omzet: € 250.000 EBITDA: € 100.000 De omzetdaling in 2020 is toe te schrijven aan tijdsbesteding voor het compleet maken van klantdossiers en de digitalisering ervan.

Overig
Opmerkingen: het bedrijf kan een interessante aanvulling zijn voor bestaande marktpartijen die hun marktaandeel willen vergroten of een MBI-kandidaat met affiniteit voor deze activiteit. Verkopers zijn bereid na overdracht een bepaalde tijd aan te blijven voor kennisoverdracht en – indien gewenst – mee blijven werken voor een nader te bepalen aantal uren. Voor geïnteresseerden is een uitgebreid informatiememorandum beschikbaar. Vervolgprocedure: bij verdere interesse en na ondertekening van een NDA is een informatiememorandum beschikbaar waarna een kennismakingsgesprek plaats kan vinden. Na dit gesprek wordt een eerste bieding verwacht.

Regionaal administratie- en belastingadvieskantoor met goede reputatie
Regio
Noord-Brabant
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
N.o.t.k.

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.