15/11/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Caribisch Gebied

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Waterrecreatie

Rechtsvorm

NV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Zeer bekend zeilcharter- & bootverhuurbedrijf op Bonaire.

  • Al bijna 16 jaar is de organisatie gevestigd op Bonaire en hebben zij het bedrijf compleet zelf opgebouwd op het eiland. Er is zowel een zeilcharter-afdeling als wel een (motor-)bootverhuurafdeling. Dit samen maakt het tot een goedlopend bedrijf met nog volop mogelijkheden.

Activiteiten van het bedrijf

Bijzonderheden

  • De zeilboot, een 42 foot Morgan Catch (tweemaster) organiseert zeil en snorkelcruises, dinner cruises, sunset cruises en ook private cruises zijn volop mogelijk. Het zeilcharter is volop inzetbaar voor gasten/toeristen van op het eiland, maar ook voor gasten van de vele cruiseboten die Bonaire aandoen. Hierbij wordt (ook) gewerkt met contracten die nog steeds uitgebreid kunnen worden. Daarnaast wordt er gewerkt met een boekingssysteem via onze website en andere kanalen die hierbij horen.

Verhuur

  • In de verhuur zitten een motor/speedboot (ook om te wakeboarden) en twee sloepen die gasten zelf kunnen huren voor een halve of hele dag (of eventueel met captain). Op Bonaire werken we met boeien/ moorings waar je dan met de boot heen kan varen en fantastisch kan gaan snorkelen, zwemmen of gewoon heerlijk relaxen. We staan op het eiland ook bekend met de beste wakeboordboot om te huren.

Onderscheidend vermogen

Het bedrijf is compleet te koop, met behalve de zeilboot, de motorboot en de 2 sloepjes, ook o.a. met een 15-persoons bus (om bijvoorbeeld gasten op te halen), een pick up, dinghy, trailers en vele andere (reserve) onderdelen. Tevens de benodigde vergunningen (zeer uitgebreid) zijn aanwezig om het bedrijf over te nemen en meteen door te starten.

Locatie

  • Alles ligt bij elkaar geconcentreerd in een haven op Bonaire. Met vaste ligplaatsen. Dit maakt het dus makkelijk om vanuit één plek te werken.

Kansen

  • Mogelijkheden om uit te breiden zijn meer dan aanwezig. 

Overig

Heb je affiniteit met water en watersport dan is dit een zeer mooie mogelijkheid. Maar ook als je een compleet nieuwe uitdaging zoekt, is dit een hele mooie opstap. De onderneming wordt verkocht omdat de eigenaar een nieuwe uitdaging heeft.


Afbeeldingen
Watersportbedrijf (turn key)
Regio
Caribisch Gebied
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
250.000 - 500.000