29/04/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Transport

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Dit bedrijf is een in Nederland gevestigd B2B2C Mobility Tech Platform, opgericht in 2018 op zoek naar een groei-investering van €1.750.000,- (Series A ronde) om softwareontwikkelingen te versnellen en het product verder op de markt te brengen.

Het management heeft al > € 1 miljoen geïnvesteerd in platform ontwikkelingen (totale investering momenteel > € 2 miljoen). Door het grote TAM en de contracten met de GDS-partners, luchtvaartmaatschappijen en andere grote transportbedrijven heeft het bedrijf een hoog groeipotentieel.

Tussen de Delta-variant en de Omicron-variant wist het bedrijf nog steeds een maandelijkse omzet van +/- €91.000,- (okt 2021) te behalen.

Sindsdien zijn er meerdere aanvullende contracten getekend en zijn er meerdere integraties met partners ontwikkeld. Het bedrijf ging live met deze integraties in april 2022. Voor april 2022 bedraagt de verwachte maandelijkse omzet: +/- €90.000,-. De verwachte maandomzet voor mei 2022 bedraagt: +/- €256.000,-.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf is net live gegaan voordat COVID toesloeg in 2020 en gebruikte 2020 en 2021 om de MVP en verdere platform ontwikkelingen te lanceren. Het bedrijf biedt reizigers multimodale reismogelijkheden, zoals vluchten, trein-, bus- en taxitickets die in één enkele boeking worden beheerd.

Ze dragen bij aan een betere connectiviteit tussen grote steden in Europa door het aantal vliegbewegingen op korte afstand te verminderen. Het bedrijf draagt daarom actief bij aan CO2-reductie.

Het bedrijf heeft de ambitie om een ​​wereldwijd toonaangevend virtueel interlining-platform te worden. Ze hebben in eigen huis een hightech softwaresysteem ontwikkeld volgens de laatste IATA-normen om verbinding te maken met luchtvaartmaatschappijen, online reisbureaus en andere relevante belanghebbenden. Reizigers kunnen een boeking beheren in een door het bedrijf ontwikkelde app.

Er zijn vier omzetgroepen: Interline tickets, Virtual interlining, E-commerce (B2C), E-commerce (B2T: Travel Agent Portal). Een nieuwe omzetgroep in de toekomst zal bovendien het uitgeven van software licenties worden (verwacht begin 2024).


Onderscheidend vermogen
 • Het bedrijf heeft een eigen IATA Airline-code
 • Contracten getekend met de grootste GDS/Luchtvaartmaatschappijen/Transportbedrijven
 • Zeer schaalbare Microservice-architectuur
 • IATA Clearing House-lid
 • Vloot van > 36K zitplaatsen
 • Hoge contributie- en EBITDA-marges door hoge IT-integraties met ticket resellers
 • Politieke druk om korte afstandsvluchten te vervangen door vervoer over land om de CO2-uitstoot te verminderen
 • Grote vraag van lijnvliegtuigen naar verlaging van de kosten van passagiersvervoer door goedkopere interlining-partnerschappen
 • Meerdere winstgevende inkomstenstromen

Overig

De benodigde financiering wordt gebruikt om diverse modules van het platform verder door te ontwikkelen. Daarnaast wordt een deel van de benodigde financiering gebruikt voor marketing.

Het totale team bestaat momenteel uit +/- 30 mensen en heeft een zeer ervaren adviesraad. Het managementteam bestaat uit een CEO met een achtergrond in PE & business development met een specialisatie in reisorganisaties. De COO (aandelenhouder), CTO (aandelenhouder) zijn ervaren hoogopgeleide professionals. De financieel manager is een ervaren accountant met een Big 4 achtergrond.

Momenteel heeft de onderneming een term sheet ontvangen van €500.000,- van deze ronde als financiële injectie van een strategische partij. Mocht men uit de onderhandelingen met deze partij komen, dan bedraagt de financieringsbehoefte voor deze fundingronde nog € 1.250.000,-

De verwachting is dat de onderneming Q4 2022 / Q1 2023 cash flow positief kan zijn.


Innovatief Mobility Tech Platform
Regio
Nederland
Branche
Transport
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.