14/10/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Overijssel

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Food

Soort bedrijf

Slijterij

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 100.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De drankenspeciaalzaak bevindt zich in Raalte in het centraal gelegen (winkel)centrum met een breed aanbod aan winkels. Het centrum is ruim opgezet en de winkel bevindt zich op een goede zichtlocatie in de loop. De winkel is begin 2021 verbouwd volgens de nieuwe formule en is daardoor instapklaar. De komende jaren hoeft een nieuwe ondernemer geen verdere investeringen te doen. De winkel is met het oog op de toekomst en duurzaamheid zelfs al losgekoppeld van de gasaansluiting en wordt volgens de meest moderne manieren verwarmd en gekoeld. De drankenspeciaalzaak onderneming op deze locatie heeft een zeer breed assortiment (speciaal)bieren, wijnen, gedestilleerd en cadeaus. Groeikansen zijn er in de winkel zelf maar ook in het toevoegen van bezorging, levering aan bedrijven zoals horeca en relatiegeschenken en activiteiten buiten de eigen onderneming zoals het verzorgen van proeverijen.

De onderneming kan in overleg met de huidige ondernemer op een korte termijn overgenomen worden.


Activiteiten van het bedrijf

Sinds de oprichting in 1974 behoort de formule tot een van de grootste drankenspeciaalzaken van Nederland. De unieke formule is sinds 2016 voor 100% franchise waarbij de ondernemers gezamenlijk voor 50% eigenaar zijn van de formule. De overige 50% is in handen van de Monnik dranken welke al meer dan 100 jaar als familiebedrijf dranken importeert en distribueert.

De franchiseformule onderscheid zich als full service drankenspeciaalzaak met een groot assortiment van onder andere speciaalbieren, bijzondere gedestilleerd producten, cadeaus  en exclusief bij de formule beschikbare wijnen. Naast dit assortiment is er voldoende extra ruimte om als ondernemer te kunnen specialiseren op het gebied van lokale producten en vraag.


Afbeeldingen
Drankenspeciaalzaak gevestigd in Raalte
Regio
Overijssel
Branche
Detailhandel Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
0 - 100.000