26/09/2022 Geplaatst

Gevestigd in

West-Nederland

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • Midden-Nederland
  • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Verhuurbedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

In 2019 gestart als verhuurbedrijf voor designerkleding met als missie de mode-industrie te verduurzamen door het grootste verhuurplatform van Europa te realiseren. Door kleding te delen is er veel minder kleding nodig. Het team is na deelname aan een accelerator-programma op eigen kracht gegroeid naar een platform met meer dan 1000 kledingstukken en een grote groep terugkerende abonnees.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming betreft een verhuurplatform voor kleding en richt zich op vrouwelijke professionals die met een maandelijks abonnement kunnen kiezen uit een endless wardrobe met zakelijke kleding. Deze vrouwen zijn op zoek naar steeds iets nieuws in hun kast. Keywords hierbij zijn: variatie, gemak en betaalbare luxe.

Er wordt gewerkt als platform, de kleding wordt dus niet ingekocht, maar namens modemerken en designers verhuurd. Inmiddels wordt er samengewerkt met 14 modemerken, zoals Kyra, Zoe Karssen en Scotch & Soda. Pas als een kledingstuk is verhuurd, ontvangt het modemerk hiervan een marge. De collectie wordt elke maand aangevuld.

Het huren kan op verschillende manieren. Eenmalig voor een periode van een week, met een flexibel abonnement of door het afnemen van een seizoenspakket. Prijzen variëren van € 40 voor 1 kledingstuk per maand tot € 395 voor het seizoenspakket. 95% van de omzet komt van terugkerende abonnees.

Er is een webshop ontwikkeld waarin de volledige collectie zichtbaar is met een zoekfunctie op item (blouse /jurk etc), abonnementsvorm, maat en merk. Het bedrijf verzamelt divese data en ziet hierin een toekomstig aanvullend verdienmodel.

 


Onderscheidend vermogen

De enige kledingbibliotheek die als platform opereert en al haar middelen besteedt aan verdere groei in plaats van aankopen van collectie. Verder onderscheidt Masterpiece zich met de grootse collectie (luxe) designerkleding. Verduurzaming van de mode-industrie.

 


Overig

In 2021 kende de onderneming een groei van 300% en kwam de onderneming daarmee op een klein positief resultaat. De markt voor product abonnementen groeit en de omzet van tweedehandskleding en kledingverhuur is de laatste jaren gestegen, zowel in Nederland als wereldwijd. Naast kosten- en tijdsbesparing speelt verduurzamen hierbij een rol. Marktpotentieel voor groei is dus absoluut aanwezig.

Om de volgende stap te kunnen maken naar nog hardere groei is een investering nodig om het team en de marketingactiviteiten uit te breiden.  Het doel is het realiseren van het grootse kledingverhuurplatform van Europa.

Masterpiece is op zoek naar een investeerder met ervaring in de mode-industrie, marketing, het uitbouwen van digitale platformen en/of met kennis van de Europese markt.

Investering zal naar verwachting eind 2022 / begin 2023  resulteren in een groei van het positieve resultaat van de onderneming. 

Doel is verwerven van € 250.000,-  kapitaal om groei en expansie te accelereren.  


Modeverhuur platform van designerkleding
Regio
West-Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
100.000 - 250.000