Profiel nr. 104393

Innovatieve tech startup in de horeca zoekt investeerder

18/03/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Deze startup heeft een digitale klantreis voor de horeca gast in eigenbeheer ontwikkeld. Het is een laagdrempelig platform met slimme integraties gelinkt aan gepersonaliseerde NFC-buttons op tafels. Het bedrijf is nog in de vroege fase, en heeft nu na een intensieve test fase haar Xaas klaar om op de markt te brengen. Deze startup heeft bij 6 pilot cases haar proof of concept uitgevoerd, deze zijn allemaal geconverteerd tot klant. Van de volledige horecasector in Nederland (TAM = 63.308 zaken) behoren 21.231 (SAM) zaken tot de restaurants, fastfood restaurants en ijssalons. Hiervan worden 14.861 (SOM) zaken tot de doelgroep gerekend omdat zij open staan voor innovatie en digitalisering. De omzet binnen deze doelgroep bedraagt €3,1 miljard.


Activiteiten van het bedrijf

De horeca is economisch een van de zwaarst getroffen sectoren in de coronacrisis. De aanhoudende personeelstekorten belemmeren het herstel van deze zware periode. De huidige oplossingen voor dit probleem zijn momenteel duur en statisch, waardoor deze voor de horecaondernemer nog niet aantrekkelijk zijn. Deze startup kan dit probleem verhelpen door de digitale klantreis van de horeca gast te verbeteren middels een laagdrempelig platform met slimme integraties. Het zelfontworpen platform zit gelinkt aan gepersonaliseerde NFC-buttons op tafel. Door de juiste trigger en een simpele aanraking van de telefoon komt de gast in de webapplicatie terecht. Vanaf deze applicatie voegen we een extra dimensie toe aan zijn of haar tafel. Het platform draagt zo bij aan gemakkelijke communicatie met gasten en zorgt voor meer verbinding en interactie. Of het nu gaat om digitale (AR) menukaarten, vacatures of digitaal afrekenen, de horecaondernemer heeft door het geheel personaliseerbare platform de touwtjes zelf in handen voor slechts 1 euro per maand per tafel.


Onderscheidend vermogen

De onderneming biedt de meest complete informatie tool voor de horeca aan. Deze is volledig en gemakkelijk te personaliseren door de ondernemer zelf. Andere bekende horeca platformen kunnen op de applicatie van deze startup integreren (e.g. Tripadvisor, Instagram etc.). Daarnaast biedt de onderneming de laagste digitale-transactiekosten van Nederland.


Overig

Deze startup is een jong en energiek bedrijf. Het team is ambitieus en klaar om de horecabranche over te nemen. Met de juiste resources geloven zij dat ze dit bedrijf naar de volgende fase kunnen brengen.

Het founding team bestaat uit twee ondernemers:

  • Founder 1 is afgestudeerd in de studie Data Science aan de Vrije Universiteit en heeft een ICT achtergrond met zijn bedrijf Lion Development. Lion Development is voornamelijk gespecialiseerd in webdevelopment, maar doet ook ICT opdrachten zoals het bouwen van data oplossingen.
  • Founder 2 is afgestudeerd in de studie Digital Business Concepts. Met de daarop aansluitende minor Avans Innovative Studio leerde hij op hoog tempo creatieve oplossingen en tastbare producten te ontwikkelen en samen te werken met grote bedrijven zoals T-Mobile & Fuji Film. Hiernaast heeft hij 3 jaar ervaring met ondernemen en is vandaag de dag verantwoordelijk voor de commercie binnen de startup.

Innovatieve tech startup in de horeca zoekt investeerder
Regio
Nederland
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
250.000 - 500.000