30/08/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Duitsland

Ook interessant voor

 • Noord-Nederland
 • Oost-Nederland
 • Midden-Nederland
 • West-Nederland
 • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Farmaceutische industrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Geschiedenis van het bedrijf / achtergrond:

Het bedrijf heeft goedkeuring voor de bouw van een high-tech faciliteit in de centrale regio van Portugal en is in de laatste stadia van de bouwvergunning. De faciliteit heeft de mogelijkheid om zeer hoge kwaliteit medicinale cannabis te produceren in kleine batches voor het premium segment van de grootste markt op dit moment in Europa - Duitsland. Het bedrijf werkt aan verschillende partnerschappen met exclusieve genetische leveranciers wereldwijd om een gewas te produceren dat nergens anders in Europa verkrijgbaar is. Het bedrijf heeft een distributieovereenkomst voor 5 jaar met een Duitse distributeur die ervoor zorgt dat het product rechtstreeks beschikbaar is voor alle apotheken en groothandelaren. Door in Portugal te produceren, kan het bedrijf concurrerend blijven gedurende alle cycli van de markt en heeft het een langetermijnvisie om zich te vestigen als een Europese ambachtelijke cannabisproducent voor het topsegment van de markt. Het bedrijf zal in maart 2022 beginnen met het kweken voor onderzoeksdoeleinden en zal naar verwachting vanaf het einde van het tweede kwartaal van 2022 beginnen met het genereren van inkomsten, door kleine hoeveelheden product onder hun eigen merk op de Duitse markt te verkopen.   


Activiteiten van het bedrijf

Door samen te werken met gerenommeerde cannabisontwerpers is de geplande faciliteit in staat om consistent en tegen lage kosten cannabis van de hoogste kwaliteit te produceren. De directeur van de kwekerij heeft aanzienlijke ervaring in het produceren van high-end cannabis met een track record van het overtreffen van verwachtingen in opbrengst en het testen van niveaus, evenals het in gebruik nemen van nieuwe faciliteiten. Wij zijn van plan om in maart 2022 te beginnen met het testen van onze genetica en zullen aan het einde van het tweede kwartaal van 2022 in Duitsland beginnen met de verkoop van producten onder ons eigen merk. We zijn van plan om onze eigen kweekinstallatie gecertificeerd te hebben tegen het einde van het vierde kwartaal van 2022 en de eerste oogsten worden verwacht in het eerste kwartaal van 2023. Onze fase 1-faciliteit zal in staat zijn om 200 kg cannabis van topkwaliteit per maand te produceren in volle productie en we hebben uitbreidingsfasen gepland tot 20 ton per jaar in drie fasen.  


Onderscheidend vermogen

Het bedrijf blijft op de hoogte van de belangrijke ontwikkelingen in de legale cannabisindustrie in Europa (Nederland, Duitsland, het VK, Italië, Frankrijk en Portugal) om hun toegang tot de markten te verzekeren wanneer deze worden geopend.  Overig:

 • VISIE Het Europese aanbod integreren in de wereldwijde cannabismarkt - gebaseerd op medische toepassingen - voorbereid op recreatieve toepassingen
 • MISSIE Door onze eigen aanvoer te controleren, een topmerk van medicinale en recreatieve cannabis in Europa creëren.

Het team:

Het bedrijf werkt met een zeer gemotiveerd team met medische, financiële, regelgevende en operationele ervaring dat samenwerkt met hun lokale partners en de Portugese autoriteiten. De drie oprichters nemen hands-on management rollen op zich in het bedrijf en zullen optreden als Director of Finance, Medical Director en Director of Operations.


Overig

De opkomende Europese cannabismarkt biedt een geweldige kans voor jonge bedrijven en voor investeerders om deel uit te maken van een geheel nieuwe bedrijfstak met een enorm potentieel. Het stigma dat kleeft aan medicinale cannabis vervaagt snel, de voordelen van de cannabisplant worden steeds duidelijker voor patiënten, politici en wetenschappers. Wij zijn op zoek naar partners die onze visie delen om medicinale cannabis te leveren aan een gestaag groeiend aantal patiënten in Duitsland en Europa. Het bedrijf financiert momenteel een kleine financieringsronde in de vorm van een converteerbare obligatielening met aantrekkelijke voorwaarden om de operationele kosten te dekken, evenals de twee lopende projecten om de weg vrij te maken voor markttoegang. Het bedrijf is momenteel op zoek naar een investering van 4 miljoen euro voor de bouw van de faciliteit en de initiële exploitatiekosten tot het break-evenpoint is bereikt, met een mix van vreemd en eigen vermogen.


Producent medische cannabis
Regio
Duitsland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
2.500.000 - 5.000.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.