Profiel nr. 103951

Eigen merk in Speelgoed met meerdere webshops in Europa (NL/BE/DE)

07/12/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Speelgoedwinkel

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Ter overname aangeboden een uniek kinderspeelgoed concept, zeer sterke positie in een kinder-niché in NL/BE en een begin in DE. Het eigen merk produceert het product en heeft als USP’s; tijdloos, authentiek, lokaal.

In twee jaar tijd heeft het bedrijf een groei doorgemaakt in zowel produceren van product, het assortiment in de breedte te vergroten en de markt te verkennen in Europa. Het is een start-up die over heel Europa en de wereld kan worden uitgerold.

De markt voor kinderspeelgoed is enorm (bedraagt 1,7 miljard in NL) maar het leent is zich ook voor de categorie woon-inrichting.. Met de globalisatie van de wereld wordt lokaal steeds belangrijker. Jouw stad is óók wie je bent en op een spelenderwijs zorgen wij ervoor dat je hier mee aan de slag gaat.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf heeft een pilot gedraaid in de zomer 2018, die zeer goed ontvangen is en hierna zijn we flink gegroeid. Midden in Corona tijd in 2020 (198.000 ex) naar 2021 (400.000 ex). Met meer dan 60 winkels (offline) aangesloten, eigen webshops in drie landen en goedlopend Bol.com account zit te vaart er goed in.

Het merk heeft voor al zijn producten de kranten gehaald lokaal en veel aandacht gegenereerd. Er zijn mooie samenwerkingen tot stand gekomen met gerenommeerde merken in NL. Door de lokale vorm wordt het product ook veel op scholen gebruikt.

Het merk werkt met goede externe partijen voor belangrijke USP's zoals; klantenservice, products kwaliteit en snelle levering naar de klant. Hierdoor zijn er op dit moment geen FTE's werkzaam en gebeurd alles op zzp basis rondom de externe partijen. 

De B2C klanten bevinden zich momenteel in NL, BE en DE. Evenals de B2B klanten die ook in dezelfde landen actief zijn. De producten zijn ook goed geschikt voor woondecoratie.  


Onderscheidend vermogen

De producten zijn van hoge kwaliteit, gebruiksvriendelijk, lokaal-authentiek en er zitten erg veel speeluren in voor vele jaren. Het merk is hierin een onderscheidende door herkenbaarheid en authenticiteit.


Overig

Er worden momenteel weinig commerciële activiteiten verricht offline. Hier liggen de uitbreidingsmogelijkheden. Met online en offline marketing kan de omzet aanzienlijk vergroot worden evenals als het verbreden van het assortiment en de kansen in het buitenland. 

Het bedrijfs is momenteel gevestigd in Zuid-Holland is makkelijk te verplaatsen naar andere delen van het land. 

De koper heeft bij voorkeur affiniteit met de consumentenmarkt, online/offline verkopen, is een strategische partij of een MBI-kandidaat, die een vliegende start wil maken met lopende omzet met een bestaand product.

Voor kopers kunnen de producten ook een zinvolle aanvulling zijn op een al bestaand assortiment. Actief in diverse niches. Zeer goedlopende webshops nationaal/internationaal en gedegen afzetkanalen zijn een belangrijke toevoeging voor elke koper. De huidige ondernemer moet vanwege prive omstandigheden stoppen, vandaar dat dit bedrijf ter overname wordt aangeboden.


Eigen merk in Speelgoed met meerdere webshops in Europa (NL/BE/DE)
Regio
Nederland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
N.o.t.k.