Profiel nr. 103886

Beleggingsobject, horeca en div. appartementen direct aan Heegermeer

24/11/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Friesland

Ook interessant voor

  • Drenthe
  • Groningen
  • Oost-Nederland
  • Midden-Nederland
  • West-Nederland
  • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Restaurants

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Prachtige locatie aan doorgaand vaarwater! Appartement met naastgelegen horecabedrijf "de Oude Vishal" met groot terras en 5 appartementen op de eerste verdieping t.b.v. eigen gebruik en/of verhuur. Wegens gezondheidsredenen zien de eigenaren zich met veel pijn in hun hart gedwongen om hun prachtige bedrijf ten verkoop aan te bieden. 

In 2017 is het gebouw compleet herbouwd. Volledig traditionele bouw, doelmatig en functioneel ingericht t.b.v. de huidige bedrijfsvoering. Hoogwaardig geïsoleerd, uitsluitend degelijke materialen toegepast, zoals kunststof kozijnen. Begane grond v.v. vloerverwarming, appartementen individueel v.v. luchtverwarming/airco. Op het dak zijn 72 zonnepanelen geplaatst en het leidingwerk is reeds voorbereidt op toepassing warmtepomp in de toekomst. Geheel is echt in staat van nieuw!

 


Activiteiten van het bedrijf

Het horecagedeelte is totaal ca. 120 m² groot, bestaande uit vishal en aanverwante ruimten. Veel afhaal van jachthaven, campings en omliggende dorpen. Drank en horeca vergunning aanwezig t.b.v. restaurant en terras. Openingstijden maximaal toegestaan tussen 06.00 en 01.00 uur. De capaciteitsmogelijkheden worden momenteel bij lange na nog niet benut, vanwege de genoemde gezondheidsredenen. Derhalve heeft de vishal thans beperkte openingstijden, gedurende de periode vanaf mei t/m september en toch wordt er echter een uitstekende omzet gedraaid, zodat er, naast de appartementen verhuur, een prima inkomen overblijft. De vishal heeft een uitstekende reputatie en heeft veel vaste klanten. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van de afhaal mogelijkheden door toeristen die verblijven op omliggende campings, havens en overige locaties.


Onderscheidend vermogen

Direct aan het Heegermeer gelegen met ruime aanlegmogelijkheden voor gasten van de Oude vishal. De wal beschoeiing met aanlegsteiger en het gehele terras, is in het voorjaar van 2021 volledig en solide vernieuwd. Tevens is het terras v.v. een bijzonder fraaie lamellen overkapping, elektrisch bedienbaar in 3 secties, totaal groot ca. 84 m². Dus bij zon open, bij regen kunnen de lamellen waterdicht worden gesloten. Het terras is pal op het zuiden gelegen en beschikt derhalve de gehele dag over zon! Een heerlijke plek om van het water, het uitzicht en de vaarbewegingen te genieten. Logisch dat het terras dus bijna altijd goed bezet is!


Overig

Op de eerste etage zijn vijf, 1-kamer appartementen gesitueerd, bereikbaar via een centrale trap opgang. Het betreft hier kleinschalige appartementen, variërend van ca. 25 tot 40 m², met een hoogwaardig afwerkingsniveau (luxe box spring  bedden, complete keuken, fraai sanitair met eigen badkamers v.v. ligbad, inloopdouche en dubbele wastafel, wasmachine,  flat screen t.v., airco). 4 appartementen beschikken over een mooi balkon met prachtig uitzicht over het doorgaande vaarwater. Het 5e appartement is qua formaat het grootst (ca. 40 m²), doch deze beschikt niet over een buitenruimte. 4 appartementen worden bedrijfsmatig ten verhuur aangeboden. Het grootste appartement (zonder buiten ruimte) is thans privé in gebruik en valt derhalve buiten de omzetopbrengst. 


Afbeeldingen
Beleggingsobject, horeca en div. appartementen direct aan Heegermeer
Regio
Friesland
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
N.o.t.k.