Profiel nr. 103472

Internationale groothandel in computerverbruiksartikelen en producten voor gegevensopslag

23/04/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Nederland

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • Midden-Nederland
  • West-Nederland

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

IT Hardware

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

> 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 1.000.000 - € 2.500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het bedrijf is in 2001 opgericht als een "Besloten Vennootschap" (naamloze vennootschap volgens Nederlands recht). Het hoofdkantoor is strategisch gevestigd in Nederland en heeft een eigen (gehuurd) state-of-the-art logistiek centrum, dat aanzienlijke voorraden en uitstekende serviceniveaus biedt aan klanten. Naast Nederland bevindt zich een tweede verkoopkantoor in Londen. In 2021 heeft het bedrijf 13 werknemers, waarvan 9 in Nederland en 4 in het VK.


Activiteiten van het bedrijf

De focus ligt op de distributie aan de groothandel van printerinkt en toners. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf een online webshop ontwikkeld, die heeft geleid tot een toename van het assortiment van 300 (2014) naar meer dan 3000 (2021) producten. Het bedrijf verkoopt nu zowel rechtstreeks als online aan distributeurs en dealers, wat de verkoopvolumes en de gemiddelde brutomarges verder verbetert. De webshop biedt eenvoudig bestellen en online accountbeheer.


Onderscheidend vermogen

Strategische en / of particuliere investeerders krijgen een unieke kans om de aandelen van een snelgroeiende internationale groothandel te kopen, die OEM-computerverbruiksartikelen, met name gericht op printerinkt en toners, alsmede producten voor gegevensopslag, aanbiedt aan wederverkopers in heel Europa en daarbuiten, vooral gericht op Duitsland en de Benelux-landen. Het bedrijf verkoopt niet aan eindgebruikers. Relevante concurrentievoordelen zijn meertalige verkoopspecialisten met diepgaande productkennis, evenals een inkoopteam met aanzienlijke ervaring in de branche. De bekende reputatie van het bedrijf wordt alom gerespecteerd in de markt en stelt het in staat zijn klanten zorgvuldig te selecteren.


Overig

De verkoopvolumes en EBITDA-cijfers maken een mooie groei door, met het realistische potentieel om omzet-niveaus > € 50 miljoen en EBITDA-niveaus> € 1,5 miljoen te bereiken, inclusief verdere synergiën die een strategische koper zal kunnen realiseren. De financiële positie van het bedrijf is uitstekend. Door de uitstekende kwaliteit van zijn product- en klantenportfolio beschikt het bedrijf over een voordelige en passende factoring financieringsovereenkomst met een internationale bank van wereldklasse.


Internationale groothandel in computerverbruiksartikelen en producten voor gegevensopslag
Regio
Zuid-Nederland
Branche
ICT-Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
> 5.000.000
Overname
N.o.t.k.

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.