31/08/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • Midden-Nederland
  • West-Nederland
  • Limburg
  • Zeeland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Chemische industrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is eind 2018 specifiek opgericht in Nederland om deze gepatenteerde techniek in eigen beheer verder te ontwikkelen. De onderneming heeft met haar voorgangers/aandeelhouders meer dan 20 jaar ervaring met de ontwikkeling van systemen en producten voor waterbehandeling van zowel zoet, zout als brak water. De belangrijkste ervaringen zijn opgedaan met het ontwikkelen van systemen voor de behandeling van (open) koelwatersystemen die gebruik maken van zeewater. Dit voor enkele grote internationale partijen in onder andere de energiemarkt, petrochemie en offshore (bv Shell, Electrabel, EDF, Engie, Uniper, Total, Wagenborg).


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf heeft een gepatenteerde biologisch afbreekbare koelwaterbehandeling ontwikkeld die het gebruik van chloor of andere oxiderende producten geheel kan vervangen door een effectief niet oxiderend product. Waarbij verschillende negatieve aspecten worden verminderd zoals vervuiling van het milieu.  

De internationale industrie staat onder grote maatschappelijke en politieke druk om haar bedrijfsprocessen zo duurzaam mogelijk in te richten. Ondanks dat zij welwillend zijn om hieraan mee te werken zijn er essentiële bedrijfsprocessen die momenteel moeilijk kunnen verduurzamen omwille van kritische continuïteit.

Een van deze processen zijn koelwatersystemen bij o.a. de energieproductie en industrie. Koelwatersystemen dienen vrij te blijven van aangroei om maximale koel- en productiecapaciteit te garanderen. Er worden nu o.a. chloorproducten gebruikt, waardoor chloor en giftige bijproducten geloosd worden in het oppervlaktewater. Dit gebeurt nu onder vergunningen die wereldwijd onder druk staan en geminimaliseerd worden.  


Onderscheidend vermogen

Er is een dringende vraag uit de markt voor alternatieve methoden ter vervanging van de huidige technieken. Het product dat de onderneming heeft ontwikkeld kan deze vraag beantwoorden. De totale wereldmarkt voor koelwaterbehandeling bedraagt $ 20 miljard (cijfers 2015), er is dus een serieuze potentie voor deze ontwikkeling.

Naar aanleiding van een tussentijdse positieve rapportage van het Proof of Concept is de onderneming op zoek naar een korte termijn investering voor de productintroductie en positionering in de markt. De resultaten geven voldoende aanleiding om de volgende stap te zetten en het product te introduceren, onze marktpositie te onderzoeken, te bepalen en de eerste verkopen te genereren.


Overig

Gezocht word naar een investeerder(s) die de financiering van de seed fase naar de marktfase voor zijn rekening neemt. Mag een strategische maar ook financiele partner zijn. Bedrag is € 200.000,-


Nieuw concept koelwaterbehandeling
Regio
Noord-Brabant
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
250.000 - 500.000