31/08/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Ook interessant voor

 • Noord-Nederland
 • Oost-Nederland
 • Midden-Nederland
 • West-Nederland
 • Limburg
 • Zeeland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Chemische industrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is eind 2018 specifiek opgericht in Nederland om deze gepatenteerde techniek in eigen beheer verder te ontwikkelen. De onderneming heeft met haar voorgangers/aandeelhouders meer dan 20 jaar ervaring met de ontwikkeling van systemen en producten voor waterbehandeling van zowel zoet, zout als brak water. De belangrijkste ervaringen zijn opgedaan met het ontwikkelen van systemen voor de behandeling van (open) koelwatersystemen die gebruik maken van zeewater. Dit voor enkele grote internationale partijen in onder andere de energiemarkt, petrochemie en offshore (bv Shell, Electrabel, EDF, Engie, Uniper, Total, Wagenborg).


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf heeft een gepatenteerde biologisch afbreekbare koelwaterbehandeling ontwikkeld die het gebruik van chloor of andere oxiderende producten geheel kan vervangen door een effectief niet oxiderend product. Waarbij verschillende negatieve aspecten worden verminderd zoals vervuiling van het milieu.  

De internationale industrie staat onder grote maatschappelijke en politieke druk om haar bedrijfsprocessen zo duurzaam mogelijk in te richten. Ondanks dat zij welwillend zijn om hieraan mee te werken zijn er essentiële bedrijfsprocessen die momenteel moeilijk kunnen verduurzamen omwille van kritische continuïteit.

Een van deze processen zijn koelwatersystemen bij o.a. de energieproductie en industrie. Koelwatersystemen dienen vrij te blijven van aangroei om maximale koel- en productiecapaciteit te garanderen. Er worden nu o.a. chloorproducten gebruikt, waardoor chloor en giftige bijproducten geloosd worden in het oppervlaktewater. Dit gebeurt nu onder vergunningen die wereldwijd onder druk staan en geminimaliseerd worden.  


Onderscheidend vermogen

Er is een dringende vraag uit de markt voor alternatieve methoden ter vervanging van de huidige technieken. Het product dat de onderneming heeft ontwikkeld kan deze vraag beantwoorden. De totale wereldmarkt voor koelwaterbehandeling bedraagt $ 20 miljard (cijfers 2015), er is dus een serieuze potentie voor deze ontwikkeling.

Naar aanleiding van een tussentijdse positieve rapportage van het Proof of Concept is de onderneming op zoek naar een korte termijn investering voor de productintroductie en positionering in de markt. De resultaten geven voldoende aanleiding om de volgende stap te zetten en het product te introduceren, onze marktpositie te onderzoeken, te bepalen en de eerste verkopen te genereren.


Overig

Gezocht word naar een investeerder(s) die de financiering van de seed fase naar de marktfase voor zijn rekening neemt. Mag een strategische maar ook financiele partner zijn. Bedrag is € 200.000,-


Nieuw concept koelwaterbehandeling
Regio
Noord-Brabant
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
250.000 - 500.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.