Profiel nr. 103442

Groothandel gespecialiseerd in sanitair en verwarming

30/08/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • Midden-Nederland
  • Noord-Holland
  • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Handelsonderneming

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming kent een lange bestaansgeschiedenis. De groothandel verkoopt badkamer/wc- en dergelijke sanitaire producten. Ook uiteenlopende verwarmingsartikelen en (in beperkte mate) tegels behoren tot het assortiment. De focus ligt op het midden tot hogere segment. De aanwezige voorraad is vanzelfsprekend courant. Zowel de zakelijke (groothandelaren, installateurs, aannemers en zzp’ers) als (in beperkte mate) wordt de particuliere markt bediend. De bedrijfslocatie is gehuurd en beschikt over een vergunning voor de verkoop aan particulieren. De bedrijfslocatie is centraal gelegen in de regio Haaglanden en kenmerkt zich door een goede bereikbaarheid, parkeergelegenheid en nabij gelegen snel-/en uitvalswegen. 


Onderscheidend vermogen

Het omzetniveau bedraagt circa € 1.550.000 op jaarbasis en is vanzelfsprekend structureel winstgevend (EBTIDA-marge circa 11,5% voor normalisaties). Buiten de eigenaar zijn 3 (fulltime en oproep) werknemers actief binnen de onderneming. 

De eigenaar is vanwege leeftijd en gebrek aan interne opvolging op zoek naar een geschikte overnamekandidaat waarbij hij bereid is mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf. 

De onderneming biedt uitstekende perspectieven en synergievoordelen voor een bestaande speler in de branche. Ook voor een MBI-kandidaat met kennis, kunde en kapitaal biedt de onderneming stabiele en winstgevende perspectieven. 

De ondernemer wenst 100% van de aandelen te verkopen.  Na het ondertekenen van een geheimhoudingsovereenkomst komt meer informatie beschikbaar.


Afbeeldingen
Groothandel gespecialiseerd in sanitair en verwarming
Regio
Zuid-Holland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.