Profiel nr. 103278

Jong bedrijf carwash met wachtruimte en grote werkplaats/ showroom of opslagruimte en truckwash in Overijssel

29/07/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Overijssel

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Gelderland
  • Midden-Nederland
  • West-Nederland
  • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Autobedrijf, garage, materialen

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Ter overname aangeboden: een jonge personenautowasstraat met wachtruimte, een grote werkplaats en vrachtwagenwasstraat. Het bedrijfspand is gelegen op een ruime kavel op een industrieterrein in het noorden van de provincie Overijssel nabij een pompstation. De bereikbaarheid is prima doordat grote lokale wegen langs het industrieterrein lopen. Het bedrijf is gevestigd een industrieel, gehuurd bedrijfspand. Het pand is uitgerust met twee wasstraten, een kettingwasstraat en een rollover-wasstraat. Op het terrein zijn twee self-service wasboxen gerealiseerd en een stofzuigerplein.


Activiteiten van het bedrijf

De concepten wat het bedrijf uniek maakt zijn:

  • Gelegen aan grote lokale uitvalswegen.
  • Meerdere verdienmodellen onder één dak.
  • Divers klantenbestand.
  • Ruime werkplaats +/- 400 m2 die dienst kan doen als werkplaats, showroom,  opslag, etc.
  • Kantoorruimte op de verdieping.
  • Uniek in zijn soort in de regio.

De verkoop omvat: Goodwill, alle bedrijfsactiviteiten, inventaris, handelsnaam, websites, sociale media accounts, lopende contracten, overname borgstelling en de huur van het pand. De wasstraat beschikt over zeer gekwalificeerd personeel. Op dit moment is er 1 medewerker (1 FTE) in vaste dienst en 2 uitzendkrachten (1 FTE).


Onderscheidend vermogen

Het totale concept is wat het bedrijf onderscheid en dat is in de afgelopen jaren door verschillende klanten onderstreept. Het autowascentrum heeft naast een vrachtwagenwasstraat en personenautowasstraat, de beschikking over een ruime werkplaats waar werkzaamheden worden uitgevoerd die zich richten op de cosmetische reiniging van alle soorten voertuigen. Klanten hebben de mogelijkheid om hun interieur te laten reinigen en plaats te nemen in de relaxte wachtruimte, die is voorzien van een professionele koffiemachine. Daarnaast biedt de werkplaats ook mogelijkheden voor specifieke werkzaamheden waarbij derden worden ingeschakeld voor spot-repair, uitdeuken zonder spuiten, specialistische reiniging, bekledingreparatie en windowfilm applicatie.


Overig

Wegens scheiding wenst de eigenaar dit groeiende autowascentrum op zeer korte termijn over te dragen aan een nieuwe eigenaar. De overnamesom is nader over een te komen. Je komt in een gespreid bedje terecht, het bedrijf is up-and-running en is van alle gemakken voorzien om verder door te groeien. 

De overnamekandidaat dient te beschikken over:

  • Affiniteit met de branche
  • Goed zakelijk inzicht

Het bedrijf is geschikt voor zowel een MBI-kandidaat, een strategische koper als een investeerder. Het is niet noodzakelijk om zelf in de wasstraat te gaan staan, maar in dat geval moet de nieuwe eigenaar wel een betrouwbaar iemand neerzetten die de wasstraat over kan nemen. In laatst genoemde situatie is het tevens mogelijk om het bedrijf op afstand te runnen. 

De eigenaar van het bedrijf is bereid een korte termijn aan te blijven om de nieuwe eigenaar van een vliegende start te voorzien. Alleen reageren bij serieuze interesse. Financiële stukken zijn inzichtelijk na het tekenen van een NDA en een persoonlijk gesprek met de eigenaar. Overname van 50% van de aandelen is ook bespreekbaar.


Jong bedrijf carwash met wachtruimte en grote werkplaats/ showroom of opslagruimte en truckwash in Overijssel
Regio
Overijssel
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
N.o.t.k.

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.