30/11/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Bloemenspeciaalzaak

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Wij bieden te koop aan een detailhandel in verkoop van bloemen, planten en aanverwante artikelen, gevestigd op zeer gewilde A-locatie te Heemstede/Haarlem. 

Het bedrijf is gevestigd in een vrijstaand paviljoen met vaste aansluiting op energienet en riolering. De winkel heeft een jarenlange succesvolle status en beschikt over langdurige huurrecht-/opstalovereenkomst met de gemeente.  


Onderscheidend vermogen

De onderneming bestaat al ruim 40 jaar en heeft een uitgebreide vaste klantenkring. Het bedrijf is gekend om haar uitstekende service. Er geldt een doorlopende overeenkomst met de gemeente waarin het huurrecht van de grond is vastgelegd. Tevens is hierin het van huurrecht afhankelijk recht van opstal opgenomen. Bij de overname is inbegrepen de complete bloemenzaak, inclusief verschillende inventarisstukken.

Het paviljoen is 8 jaar geleden gebouwd op de huidige locatie en beschikt onder meer over vaste energie-/water-aansluiting, vloerverwarming, toiletruimte, wifi en parkeermogelijkheid.  

Dit is een prima kans voor een bestaand bedrijf om haar activiteiten uit te breiden. Daarnaast is het zeer geschikt voor een startend ondernemer.


Overig

Personeelsbestand: overname personeel is in overleg te bepalen.   De omzet bedraagt ca € 400.000, met een gezond bedrijfsresultaat.

De verkopende ondernemer heeft een leeftijd bereikt waarop hij de onderneming wenst te verkopen. De eigenaar is zeker bereid de overname gedurende een bepaalde periode te begeleiden.

De vraagprijs bedraagt € 295.000.


Bloemenzaak in vrijstaand paviljoen
Regio
Noord-Holland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
250.000 - 500.000